6 juli: Schwobfest

Op zondag 6 juli vindt Schwobfest, een feest voor de klassieker, plaats in De Lichtfabriek in Haarlem. Tien uitgeverijen slaan deze zomer de handen ineen en stellen een keuze samen uit prachtige literaire klassiekers. Samen met Schwob (een initiatief van het Letterenfonds) organiseren zij de campagne Ken uw klassiekers.

Tachtig Nederlandse en Vlaamse boekhandels doen mee aan de campagne en richten vanaf 16 juni boekentafels en etalages over deze  herontdekkingen in. Tijdens de komende zomer gaan de uitgevers op bezoek bij enkele van de winkels om het verhaal achter het boek te vertellen. Vanaf nu zal deze campagne ieder half jaar plaatsvinden.

Tijdens Schwobfest, een onderdeel van deze campagne, pitchen  tien ambassadeurs hun favoriete klassieker. Een van die ambassadeurs is Joubert Pignon. Hij zal over Sneeuwwitje van Donald Barthelme vertellen.

Kijk hier voor meer informatie.

Meer nieuws

  • ‘Rozige maanvissen’ van Sytse Jansma is genomineerd voor de C. Buddingh’-prijs 2024

    24 april 2024

    De dichtbundel Rozige maanvissen van Sytse Jansma is genomineerd voor de C. Buddingh'-prijs 2024. De prijs wordt sinds 1988 uitgereikt door Poetry International en bekroont het beste Nederlandstalige ...

    Lees het hele bericht
  • Niña Weijers met ‘Cassandra’ winnaar van de E. de Perronprijs 2022/23.

    23 april 2024

     Niña Weijers is met Cassandra de winnaar van de E. du Perronprijs 2022/23. De E. du Perronprijs is een initiatief van de gemeente Tilburg en Tilburg University. De prijs wordt uitgereikt sinds...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights