Arita Baaijens en Albert Beintema genomineerd voor Jan Wolkers Prijs 2016

Zoektocht naar het paradijs van Arita Baaijens en De grutto van Albert Beintema staan op de shortlist van de Jan Wolkers Prijs 2016. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan het beste natuurboek. De andere drie genomineerden zijn Botanische Revolutie van Norbert Peeters, Dit is mijn hof van Chris de Stoop en In krabbengang door kreeftenboeken van Alex Alsemgeest en Charles Fransen.

De prijs is een initiatief van het Wereld Natuur Fonds, de Volkskrant en VARA’s Vroege Vogels.
 De jury, bestaande uit Karina Wolkers, Allard Stapel (Wereld Natuur Fonds), Jean-Pierre Geelen (de Volkskrant) en Anneke Naafs (Vroege Vogels), maken 16 oktober in een speciale uitzending van Vroege Vogels de winnaar bekend.

Lees hier meer.

Meer nieuws

 • Goede start voor In het buitengebied van Adriaan van Dis

  22 mei 2017

  Het nieuwe boek van Adriaan van Dis In het buitengebied verscheen op 16 mei en heeft al veel aandacht gekregen. Adriaan is te gast geweest bij De Wereld Draait Door, VPRO Boeken en De Nieuwsshow o...

  Lees het hele bericht
 • Atlas Contact zoekt stagiair(e) pr & marketing non-fictie

  18 mei 2017

  Per 1 augustus zoekt Uitgeverij Atlas Contact een gedreven stagiair(e) op de afdeling pr & marketing non-fictie voor 36 uur per week. Wil jij ervaring opdoen binnen de uitgeverij en leren hoe boek...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda