Arita Baaijens en Albert Beintema genomineerd voor Jan Wolkers Prijs 2016

Zoektocht naar het paradijs van Arita Baaijens en De grutto van Albert Beintema staan op de shortlist van de Jan Wolkers Prijs 2016. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan het beste natuurboek. De andere drie genomineerden zijn Botanische Revolutie van Norbert Peeters, Dit is mijn hof van Chris de Stoop en In krabbengang door kreeftenboeken van Alex Alsemgeest en Charles Fransen.

De prijs is een initiatief van het Wereld Natuur Fonds, de Volkskrant en VARA’s Vroege Vogels.
 De jury, bestaande uit Karina Wolkers, Allard Stapel (Wereld Natuur Fonds), Jean-Pierre Geelen (de Volkskrant) en Anneke Naafs (Vroege Vogels), maken 16 oktober in een speciale uitzending van Vroege Vogels de winnaar bekend.

Lees hier meer.

Meer nieuws

 • Concertlezing Chopin rond de Evenaar in Diepenheim

  17 oktober 2017

  Op uitnodiging van Cultureel Comité Herberg de Pol brengen Jan Brokken (tekst) en Marcel Worms (piano) op zaterdag 11 november hun programma Chopin rond de Evenaar in Herberg de Pol in Diepenheim –...

  Lees het hele bericht
 • Jan Vantoortelboom en Carolijn Visser op shortlist Zeeuwse Boekenprijs

  13 oktober 2017

  Jan Vantoortelboom en Carolijn Visser zijn genomineerd voor de shortlist van de Zeeuwse Boekenprijs 2017. Vantoortelboom is genomineerd met zijn in mei verschenen roman De drager, Carolijn Visse...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda