Atlas Contact wordt Nederlandse uitgever van Tom Hanks

Uitgeverij Atlas Contact heeft de vertaalrechten gekocht van het literaire debuut van Tom Hanks. De beroemde acteur en producent, bekend van films als Forrest Gump en Cast Away, is bezig met een bundel essays en verhalen geïnspireerd door zijn fascinatie voor typemachines. ‘De verhalen gaan niet over typemachines, maar de verhalen hadden erop geschreven kunnen worden.’ Hanks verzamelt al sinds 1978 typemachines. Zijn liefde voor deze oude apparaten resulteerde in zijn eerste publicatie, een essay in de New York Times.

Dat Hanks literaire ambities heeft bewees hij ook al met zijn korte verhaal Alan Bean Plus Four, dat gepubliceerd is in The New Yorker (lees het hier). Het verhaal gaat over vier vrienden die in een zelfgemaakt ruimteschip om de maan zweven. Hij wekte hiermee de interesse van vele internationale uitgevers. In de VS zal Knopf zijn debuut uitbrengen.
De Nederlandse vertaling van Tom Hanks’ debuut verschijnt begin 2016.

Meer nieuws

  • Robin Block te gast in de podcast ‘Beeldspraak’ van Poëziecentrum

    16 april 2024

    In aflevering 31 van de podcast ‘Beeldspraak’ van Poëziecentrum is dichter Robin Block te gast. In de aflevering gaat David Van ReyBrouck in gesprek met Block over zijn dichtbundel Handleiding vo...

    Lees het hele bericht
  • Atlas Contact publiceert op 22 oktober 2024 de memoires van Aleksej Navalny getiteld ‘Patriot’

    11 april 2024

    Navalny is kort na zijn vergiftiging in 2020 aan Patriot begonnen. Het omvat zijn volledige levensverhaal: zijn jeugd, zijn activisme, zijn huwelijk en familie en zijn toewijding aan de zaak van de Ru...

    Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

[twitget]
Geverifieerd door MonsterInsights