Avond met Arita Baaijens over landschap en bezieling

Op 1 juni houdt Arita Baaijens, auteur van Zoektocht naar het paradijs, samen met National Geographic fotograaf Frans Lanting een lezing in Pakhuis de Zwijger te Amsterdam. Deze laatste avond in de lezingenserie ‘Landschap, een drieluik’ staat in het teken van landschap en bezieling. De lezing is georganiseerd door het Wereld Natuur Fonds in samenwerking met Trouw.

Heeft het landschap een ziel? In Zoektocht naar het paradijs vertelt Arita Baaijens over haar reis door het Altajgebergte in Siberië. Volgens de bewoners daar bezitten de bergen, rivieren en bomen speciale krachten. Landschap en natuur hebben een identiteit. Maar hoe leer je die kennen? En wat kunnen we daarvan leren voor de Nederlandse natuur?

Fotograaf Frans Lanting vertelt over de identiteit van natuur en de bijzondere ontmoetingen tijdens zijn vele reizen. Bioloog en schrijfster Arita Baaijens gaat in op de betekenis van het landschap voor bewoners in Centraal-Azië, waar de natuur nog heilig is. Wat kan de westerse natuurbescherming daarvan opsteken?

Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van Pakhuis de Zwijger.

Meer nieuws

  • ‘Rozige maanvissen’ van Sytse Jansma is genomineerd voor de C. Buddingh’-prijs 2024

    24 april 2024

    De dichtbundel Rozige maanvissen van Sytse Jansma is genomineerd voor de C. Buddingh'-prijs 2024. De prijs wordt sinds 1988 uitgereikt door Poetry International en bekroont het beste Nederlandstalige ...

    Lees het hele bericht
  • Niña Weijers met ‘Cassandra’ winnaar van de E. de Perronprijs 2022/23.

    23 april 2024

     Niña Weijers is met Cassandra de winnaar van de E. du Perronprijs 2022/23. De E. du Perronprijs is een initiatief van de gemeente Tilburg en Tilburg University. De prijs wordt uitgereikt sinds...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights