Bijzondere uitgave L.H. Wiener en P.F. Thomése bij de Hof van Jan

De Haarlemse meesterdrukker Nop Maas, ook bekend als de biograaf van Gerard Reve, heeft twee bijzondere werken vervaardigd van L.H. Wiener en P.F. Thomése. Deze verschenen bij de Hof van Jan.

Oog in oog met bordewijk  van L.H. Wiener:

‘…tenslotte ben ik een van de weinigen die de teruggetrokken schrijver F. Bordewijk in levenden lijve en tijdens een persoonlijk onderhoud ooit hebben ontmoet.’ – L.H. Wiener

In 2015 was het vijftig jaar geleden dat F. Bordewijk, jurist en schrijver, overleed. Het Bordewijkgenootschap organiseerde een herdenking, waarbij L.H. Wiener een toespraak hield, waarin hij de – bescheiden – herinneringen aan zijn ontmoeting met de schrijver vertelde, maar vooral de confrontatie aanging met het werk van de bewonderde auteur. Bint en Rood Paleis zijn de meesterwerken waardoor Wiener het meest geraakt werd en die hem de literatuur binnen trokken.

De tekst van het boekje werd gezet uit de Spectrum. Pita Snoeck droeg een fraai linoportret van Bordewijk bij. Alle exemplaren zijn gesigneerd door de schrijver en de portrettiste.

Annabel van P.F. Thomése:

P.F. Thomése schreef een brief aan Annabel, hét symbool van de eerste jeugdliefde die door het noodlot gefrustreerd wordt. Zij werd bezongen door Edgar Allan Poe in zijn laatste gedicht; ze werd herdacht door Humbert Humbert aan het begin van Vladimir Nabokovs Lolita. De brief van Thomése is in een boekje samengebracht met het gedicht van Poe en enkele citaten uit Lolita. Paul van der Steen droeg een zestal prachtige tekeningen bij. De teksten werden gezet uit de Spectrum in 125 exemplaren gedrukt onder de Korenmaat. Alle exemplaren zijn gesigneerd door de schrijver en de tekenaar.

Beide werken zijn op de website verkrijgbaar.

Meer nieuws

  • Robin Block te gast in de podcast ‘Beeldspraak’ van Poëziecentrum

    16 april 2024

    In aflevering 31 van de podcast ‘Beeldspraak’ van Poëziecentrum is dichter Robin Block te gast. In de aflevering gaat David Van ReyBrouck in gesprek met Block over zijn dichtbundel Handleiding vo...

    Lees het hele bericht
  • Atlas Contact publiceert op 22 oktober 2024 de memoires van Aleksej Navalny getiteld ‘Patriot’

    11 april 2024

    Navalny is kort na zijn vergiftiging in 2020 aan Patriot begonnen. Het omvat zijn volledige levensverhaal: zijn jeugd, zijn activisme, zijn huwelijk en familie en zijn toewijding aan de zaak van de Ru...

    Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

[twitget]
Geverifieerd door MonsterInsights