Colson Whitehead wint Pulitzer Prize 2017

Het regent nog altijd prijzen voor Colson Whiteheads De ondergrondse spoorwegNa de National Book Award 2016 en de Andrew Carnegie Medal mocht Whitehead nu ook de Pulitzer Prize 2017 voor fictie in ontvangst nemen voor zijn roman. Er zijn maar zes andere auteurs die zowel de National Book Award als de Pulitzer hebben gewonnen voor hetzelfde werk, waaronder William Faulker (The Fable), E. Annie Proulx (The Shipping News), Alice Walker (The Color Purple), John Updike (Rabbit is Rich), Bernard Malamud (The Fixer) en John Cheever (The Stories of John Cheever).

En zo sluit Whitehead zich aan bij een illuster rijtje auteurs!

 

Meer nieuws

 • Positieve reacties op ‘Lichte jaren’, het eerste deel van de Cazalet-kronieken

  27 juni 2017

  Veel aandacht, positieve leesreacties en goede recensies voor deel 1 van de Cazalet-kronieken, Lichte jaren: ‘Het tweede deel verschijnt in oktober: Aftellen. Doen we.’ - **** Het Parool ...

  Lees het hele bericht
 • Goede start voor Lieke Marsman’s ‘Het tegenovergestelde van een mens’

  26 juni 2017

  Lieke Marsman staat in de schijnwerpers. Niet alleen zijn er al veel lovende recensies over haar eerste roman Het tegenovergestelde van een mens verschenen, ook was ze te horen bij het radio-progra...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda