‘De ondergrondse spoorweg’ wordt miniserie

Colson Whiteheads succesvolle roman De ondergrondse spoorweg was de winnaar van The National Book Award 2016 en prijkte op het leeslijstje van Barack Obama en Oprah Winfrey. Maar de zegetocht van deze roman is niet te stoppen: het verhaal wordt momenteel namelijk bewerkt tot een miniserie voor Amazon door Barry Jenkins. Jenkins is bekend als regisseur van de film Moonlight, die dit jaar de Oscar voor Beste Film won. Binnenkort zal meer over de serie duidelijk worden.

Meer nieuws

 • Lieke Marsman te gast bij ‘Nooit Meer Slapen’

  26 juni 2017

  Op zaterdag 24 juni 2017 was Lieke Marsman te gast bij het radio-programma 'Nooit Meer Slapen'. In de hoofdrol staan haar nieuwe roman Het tegenovergestelde van een mens en Lieke's eigen opvattinge...

  Lees het hele bericht
 • Vonne van der Meer schrijft Nationale Voorleeslunchverhaal 2017

  20 juni 2017

  Het Nationale Voorleeslunchverhaal wordt dit jaar geschreven door Vonne van der Meer. Dit verhaal wordt op vrijdag 6 oktober (Nationale Ouderendag) door bekende en onbekende Nederlanders voorgelezen a...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda