De werkplek van Marjan Berk

Een schrijver is niet gebonden aan een kantoor. Schrijvers kunnen overal hun beroep uitoefenen, maar natuurlijk hebben de meeste schrijvers wel een vaste werkplek. Hier beschrijft Marjan Berk de hare:

Een vaste plek achter het raam dat uitzicht biedt over de Kalenbergergracht in de Weerribben. Stromend water, elkaar achterna zittende eenden, schuiten van allerlei formaat. Veelbelovende zonsopgangen in het oosten, dreigende donderwolken in kleur variërend van zwartgroen tot dreigend grijs. Eenmaal sloeg de bliksem in mijn printer en nu is mijn werkplek gekooid in een koperen omhelzing door een man, die tijdens het koffiedrinken trots vertelde het Tuschinskitheater óók te hebben gevangen in de Kooi van Faraday.

De laptop staat op een tafel achter mijn bed, zodat ik languit liggend uren naar de balken kan staren, voordat ik mijn gedachten neersla.
’s Nachts brandt er een kaars, zodat ik, onverwacht wakker wordend, ogenblikkelijk weet waar ik mij bevind. Door verschillende verhuizingen zijn mijn laptop en ik af en toe een beetje gedesoriënteerd. De brandende kaars laat me weten dat ik niet in een vreemd bed lig maar thuis.

Meer nieuws

  • Robin Block te gast in de podcast ‘Beeldspraak’ van Poëziecentrum

    16 april 2024

    In aflevering 31 van de podcast ‘Beeldspraak’ van Poëziecentrum is dichter Robin Block te gast. In de aflevering gaat David Van ReyBrouck in gesprek met Block over zijn dichtbundel Handleiding vo...

    Lees het hele bericht
  • Atlas Contact publiceert op 22 oktober 2024 de memoires van Aleksej Navalny getiteld ‘Patriot’

    11 april 2024

    Navalny is kort na zijn vergiftiging in 2020 aan Patriot begonnen. Het omvat zijn volledige levensverhaal: zijn jeugd, zijn activisme, zijn huwelijk en familie en zijn toewijding aan de zaak van de Ru...

    Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

[twitget]
Geverifieerd door MonsterInsights