Debatavond ‘Wat er op het spel staat!’ met o.a. Geert Mak

Op maandag 21 maart gaan prominente historici, (oud)politici, journalisten en denkers (o.a. Geert Mak, Maarten van Rossem, Meindert Fennema, Arend Jan Boekestijn, Duco Hellema en Martin Sommer) met elkaar én met het publiek het gesprek aan, aan de hand van vier prikkelende vraagstukken:

– Is democratie vooral een westerse hobby?
– Zijn we in Nederland niet té tolerant?
– Is de mondiale veiligheid in acuut gevaar?
– De maakbaarheid heeft zijn grens bereikt. Hoe nu verder?

Er is geen hiërarchie, geen oordeel – alles kan en moet gezegd. De enige regel is dat er naar de moderator geluisterd wordt. Wat er op het spel staat! levert geen kant-en-klare antwoorden, maar reflecteert en onderzoekt.

De vluchtelingencrisis, de aanslagen in Parijs, de spanningen binnen de Europese Unie – verliezen we de grip op de wereld om ons heen? Het is tijd voor een tussenbalans: wat staat er op het spel? Is het einde van de democratie in zicht? Hoe maakbaar is onze wereld eigenlijk nog? En kan de geschiedenis ons de weg wijzen? Deze urgente kwesties vragen om een teach-in: een interactieve debatvorm uit de jaren zestig, waarbij iedereen deelnemer wordt. Zo brengt Historisch Nieuwsblad historisch perspectief in het actuele debat.

Het debat zal plaatsvinden in de Stadsschouwburg te Amsterdam en begint om 19.30. De entree is €27,50, voor studenten en CJP-pashouders is het €19,50. Kaarten zijn te bestellen op de website van Historisch Nieuwsblad.

Meer nieuws

  • Robin Block te gast in de podcast ‘Beeldspraak’ van Poëziecentrum

    16 april 2024

    In aflevering 31 van de podcast ‘Beeldspraak’ van Poëziecentrum is dichter Robin Block te gast. In de aflevering gaat David Van ReyBrouck in gesprek met Block over zijn dichtbundel Handleiding vo...

    Lees het hele bericht
  • Atlas Contact publiceert op 22 oktober 2024 de memoires van Aleksej Navalny getiteld ‘Patriot’

    11 april 2024

    Navalny is kort na zijn vergiftiging in 2020 aan Patriot begonnen. Het omvat zijn volledige levensverhaal: zijn jeugd, zijn activisme, zijn huwelijk en familie en zijn toewijding aan de zaak van de Ru...

    Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

[twitget]
Geverifieerd door MonsterInsights