Drie Atlas Contact-titels op longlist Fintro Literatuurprijs 2017

Dijk van H.M. van den BrinkSchoppenvrouw van Mensje van Keulen en Kind van de verzorgingsstaat van Rob van Essen zijn genomineerd voor de longlist van de Fintro Literatuurprijs 2017 (voorheen Gouden Boekenuil). De vakjury van de Fintro Literatuurprijs maakte een eerste selectie bekend van 20 kanshebbers. Op 6 april maakt Kathleen Cools, de voorzitter van de vakjury, de vijf titels van de shortlist bekend. Alle genomineerden zijn te zien op de website van de Fintro Literatuurprijs.

Dijk is tevens genomineerd voor de longlist van de Libris Literatuurprijs 2017. De roman werd, net als Schoppenvrouw van Mensje van Keulen, ook genomineerd voor de longlist ECI Literatuurprijs 2016. NRC Handelsblad riep Kind van de verzorgingsstaat uit tot een van de beste boeken van 2016.

 

Meer nieuws

 • Concertlezing Chopin rond de Evenaar in Diepenheim

  17 oktober 2017

  Op uitnodiging van Cultureel Comité Herberg de Pol brengen Jan Brokken (tekst) en Marcel Worms (piano) op zaterdag 11 november hun programma Chopin rond de Evenaar in Herberg de Pol in Diepenheim –...

  Lees het hele bericht
 • Jan Vantoortelboom en Carolijn Visser op shortlist Zeeuwse Boekenprijs

  13 oktober 2017

  Jan Vantoortelboom en Carolijn Visser zijn genomineerd voor de shortlist van de Zeeuwse Boekenprijs 2017. Vantoortelboom is genomineerd met zijn in mei verschenen roman De drager, Carolijn Visse...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda