Drie Atlas Contact-titels op longlist Fintro Literatuurprijs 2017

Dijk van H.M. van den BrinkSchoppenvrouw van Mensje van Keulen en Kind van de verzorgingsstaat van Rob van Essen zijn genomineerd voor de longlist van de Fintro Literatuurprijs 2017 (voorheen Gouden Boekenuil). De vakjury van de Fintro Literatuurprijs maakte een eerste selectie bekend van 20 kanshebbers. Op 6 april maakt Kathleen Cools, de voorzitter van de vakjury, de vijf titels van de shortlist bekend. Alle genomineerden zijn te zien op de website van de Fintro Literatuurprijs.

Dijk is tevens genomineerd voor de longlist van de Libris Literatuurprijs 2017. De roman werd, net als Schoppenvrouw van Mensje van Keulen, ook genomineerd voor de longlist ECI Literatuurprijs 2016. NRC Handelsblad riep Kind van de verzorgingsstaat uit tot een van de beste boeken van 2016.

 

Meer nieuws

 • Goede start voor In het buitengebied van Adriaan van Dis

  22 mei 2017

  Het nieuwe boek van Adriaan van Dis In het buitengebied verscheen op 16 mei en heeft al veel aandacht gekregen. Adriaan is te gast geweest bij De Wereld Draait Door, VPRO Boeken en De Nieuwsshow o...

  Lees het hele bericht
 • Atlas Contact zoekt stagiair(e) pr & marketing non-fictie

  18 mei 2017

  Per 1 augustus zoekt Uitgeverij Atlas Contact een gedreven stagiair(e) op de afdeling pr & marketing non-fictie voor 36 uur per week. Wil jij ervaring opdoen binnen de uitgeverij en leren hoe boek...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda