Een dag uit het leven van… Femke Bilderbeek, marketing & PR Business Contact

Een ochtendhumeur heb ik niet echt, geloof ik, maar ik houd gewoon niet zo van de ochtend. Geef mij de avond maar, die rek ik het liefst zo lang mogelijk. Toch begint ook deze werkdag weer met ’s ochtends opstaan.  Niet van harte, kijk maar.

Femke1

 

Op de fiets naar de uitgeverij, slalommend om bakfietsen en andere obstakels, kijk ik altijd mijn ogen uit. Winkeletalages, posters, abri’s: wat wordt er allemaal aan de man gebracht vandaag? Wat werkt en wat niet? Het zal wel een soort beroepsdeformatie zijn.

Femke2

 

Van megagroot (kijk nou hoe gaaf!). Een prijswinnende campagne.

Femke3Femke4

Tot klein (en in beeldrijm). Goed boek voor in de vakantiekoffer trouwens, van mijn collega’s van fictie.

Femke5

 

Ook denk ik alvast na over de to do’s van vandaag: aan welke boeken er aandacht besteed moet worden, of er deadlines zijn voor advertenties of teksten. Dat soort dingen.

Op kantoor aangekomen is het eerste wat ik doe altijd het opstarten van de computer. Outlook is eigenlijk de moderne lopende band, ze blijven maar binnenstromen die mailtjes. We hebben er boeken vol over geschreven dat je je werkdag niet moet laten leiden door je mailbox. Blijft lastig. Zeker omdat er hele nuttige mailtjes tussen zitten, bijvoorbeeld van journalisten die iets met een boek van ons willen doen, en vaak snel antwoord nodig hebben.

Femke6

 

Lopende band of niet, we hebben een hele fijne kamer aan de gracht.

Femke7

 

Met onze muur met confronterende, grappige of opvallende citaten. Je bent een businessuitgeverij, of je bent het niet.

Femke8

 

Leuke actie op social media met Het grote vakantieboek voor managers. Even wat foto’s doorplaatsen en retweeten. En het definitieve posterontwerp naar het buitenreclamebedrijf mailen, en nog wat geschikte posterlocaties selecteren.

 

Femke9

 

Vergadertijd! De wekelijkse productievergadering om de planning van de nog te verschijnen boeken door te nemen. Daar hebben we ook een boek over uitgegeven, over vergaderen. Is ook beroepsdeformatie trouwens, overal een boekassociatie bij hebben.

Femke10

Onze redactie-assistente Janine is ook yogadocente en geeft iedere week een korte yogales in ons tuinhuis. Eigenlijk geen tijd voor natuurlijk, toch gedaan. Dit is overigens niet ons tuinhuis.

Femke11

 

Daarna op weg naar een afspraak in Schiedam. Dat begint niet echt voorspoedig met een bovenleidingbreuk, waardoor er treinen uitvallen en vertraagd zijn. Vinden deze Engelse toeristen ook heel vervelend.

Femke12

 

Kennen jullie deze fantastische instagram, Subway Book Review? Zo’n minireview had ik eigenlijk aan een lezende medereiziger willen vragen. Het was helaas een wat hectische, volle trein door de stremmingen.

Femke13

 

Waar ben ik nu aanbeland?

Femke14

 

Bij Managementboek natuurlijk, de grootste specialist op het gebied van managementboeken. We gaan vandaag praten over het marketingplan voor het nieuwe boek van Arend Ardon, dat in oktober zal verschijnen. Eens kijken wat er gebeurt als we onze krachten bundelen. 

Femke15

 

Je bent een echte lezer als…. je bij iedere boekhandel naar binnen wilt. Zelfs als je eigenlijk geen tijd hebt, kun je er niet voorbij lopen. Heb ik op vakantie ook altijd. Herkenbaar? 

Femke16

Het grote vakantieboek: check!

Femke17

 

Uiteindelijk 19.30 thuis, dus snel wat koken en dan kan de avond beginnen.

Femke18

Meer nieuws

  • ‘Rozige maanvissen’ van Sytse Jansma is genomineerd voor de C. Buddingh’-prijs 2024

    24 april 2024

    De dichtbundel Rozige maanvissen van Sytse Jansma is genomineerd voor de C. Buddingh'-prijs 2024. De prijs wordt sinds 1988 uitgereikt door Poetry International en bekroont het beste Nederlandstalige ...

    Lees het hele bericht
  • Niña Weijers met ‘Cassandra’ winnaar van de E. de Perronprijs 2022/23.

    23 april 2024

     Niña Weijers is met Cassandra de winnaar van de E. du Perronprijs 2022/23. De E. du Perronprijs is een initiatief van de gemeente Tilburg en Tilburg University. De prijs wordt uitgereikt sinds...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights