Fleur de Weerd wint de Bob den Uyl prijs 2016!

Fleur de Weerd won gisteren de Bob den Uyl prijs 2016 met haar boek Het land dat maar niet wil lukken.

‘Een onbevangen en gelaagd reisboek,’ aldus juryvoorzitter Clairy Polak. ‘Door onze normatieve opvatting over goed en fout aan het wankelen te brengen weet Fleur de Weerd een helder licht te werpen op het grijze gebied ertussenin. Geraffineerd legt ze het spanningsveld van de regio bloot waarna de lezer achterblijft met het besef dat een oplossing voor dit conflict nog heel ver weg is.’ – Clairy Polak, juryvoorzitter Bob den Uyl Prijs 2016

_6053917edited.jpg

Zondag 12 juni besteedt VPRO Boeken speciaal aandacht aan de uitreiking van de Bob den Uyl Prijs en het boek van Fleur de Weerd.

De Bob den Uyl prijs wordt sinds 2004 door de VPRO uitgereikt aan het beste journalistieke of literaire reisboek. Vijf titels maakten kans op de prijs, waaronder De schaduw van de grote broer van Laura Starink.

Bij verschijning van haar boek was De Weerd te gast bij VPRO Bureau Buitenland. Het fragment hier terug te luisteren:

Meer nieuws

 • Goede start voor In het buitengebied van Adriaan van Dis

  22 mei 2017

  Het nieuwe boek van Adriaan van Dis In het buitengebied verscheen op 16 mei en heeft al veel aandacht gekregen. Adriaan is te gast geweest bij De Wereld Draait Door, VPRO Boeken en De Nieuwsshow o...

  Lees het hele bericht
 • Atlas Contact zoekt stagiair(e) pr & marketing non-fictie

  18 mei 2017

  Per 1 augustus zoekt Uitgeverij Atlas Contact een gedreven stagiair(e) op de afdeling pr & marketing non-fictie voor 36 uur per week. Wil jij ervaring opdoen binnen de uitgeverij en leren hoe boek...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda