Frans de Waal te gast in Artis

Op vrijdag 15 april gaat Frans de Waal in gesprek met schrijver en bioloog Tijs Goldschmidt over intelligentie bij dieren. Het gesprek vindt plaats in het Planetarium in Artis. Dit gesprek wordt georganiseerd rondom de boekpresentatie van Frans de Waals nieuwe boek Zijn we slim genoeg om te weten hoe slim dieren zijn?, dat verschijnt op 13 april.

Kan een octopus gereedschap gebruiken? Weten chimpansees wat eerlijk is? Voelen ratten empathie met hun soortgenoten? Niet zo lang geleden zou het antwoord op al deze vragen ‘nee’ geweest zijn, maar nu zijn we er niet meer zo zeker van. Wat is het verschil tussen menselijke en dierlijke intelligentie, en vooral: hoe komen we daarachter?

Frans de Waal is bekend van zijn baanbrekende primatenonderzoek. Tijs Goldschmidt werd internationaal bekend met het boek Darwins hofvijver. Zijn laatste boek Vis in bad verscheen in 2014.

Een kaartje voor dit evenement is inclusief het nieuwe boek van Frans de Waal Zijn we slim genoeg om te weten hoe slim dieren zijn?.

 

Meer nieuws

  • ‘Rozige maanvissen’ van Sytse Jansma is genomineerd voor de C. Buddingh’-prijs 2024

    24 april 2024

    De dichtbundel Rozige maanvissen van Sytse Jansma is genomineerd voor de C. Buddingh'-prijs 2024. De prijs wordt sinds 1988 uitgereikt door Poetry International en bekroont het beste Nederlandstalige ...

    Lees het hele bericht
  • Niña Weijers met ‘Cassandra’ winnaar van de E. de Perronprijs 2022/23.

    23 april 2024

     Niña Weijers is met Cassandra de winnaar van de E. du Perronprijs 2022/23. De E. du Perronprijs is een initiatief van de gemeente Tilburg en Tilburg University. De prijs wordt uitgereikt sinds...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights