Gedreven stagiair(e) gezocht

Per 1 februari  zoekt Uitgeverij Atlas Contact een gedreven stagiair(e) op de afdeling pr & marketing fictie voor 36 uur per week

Wil jij ervaring opdoen binnen de uitgeverij en leren hoe boeken onder de aandacht worden gebracht van de lezer? Wil je kennismaken met de verschillende facetten van de uitgeverswereld en het boekenvak? Op de pr- en marketingafdeling ben je onderdeel van een klein team dat zorgt dat iedereen op de hoogte is van onze boeken. Bij fictie zijn wij op zoek naar enthousiaste en leergierige studenten of afgestudeerden die graag werkervaring op willen doen.

Over Uitgeverij Atlas Contact

Uitgeverij Atlas Contact heeft een rijke en veelzijdige historie die teruggaat tot 1887. Doordat het boek tegenwoordig veel concurrentie heeft van andere media, vinden wij het uitgeven van boeken interessanter en belangrijker dan ooit. Boeken kunnen als geen ander medium bewaren wat relevant is uit het verleden en geven de toon aan bij de verspreiding van nieuwe ideeën met diepgang.

De afdeling en de werkzaamheden

Een afdeling pr & marketing brengt boeken en schrijvers onder de aandacht bij boekhandels, pers, media en de lezers. Van marketingplan tot persbericht, van advertentie tot verkoopgesprek, van boekpresentatie tot twittercampagne: het gaat om de juiste doelgroepen vinden, informeren, een goede relatie met ze houden en de boeken verkopen. Een stagiair is voor ons een onmisbare hulp om alle dagelijkse drukte in goede banen te leiden en service te bieden aan al onze doelgroepen. Je hebt contact met alle afdelingen, leert alle facetten van een literaire uitgeverij kennen en je krijgt kansen genoeg om klantgericht te leren werken en prioriteiten te stellen. Je draait als volwaardig medewerker mee. Tot de werkzaamheden behoren onder andere:

– Afhandelen van binnenkomende telefoon en post
– Afhandelen aanvragen recensie-exemplaren
– Assistentie bij projecten, boekpresentaties en auteursbezoeken
– Archiveren recensies

– Schrijven en verzenden van de nieuwsbrief
– Ondersteuning bij advertentieplanning, reservering en plaatsing
– Bedenken en uitvoeren van marketingplannen
– Schrijven van persberichten bij drukproeven en recensie-exemplaren
– Ondersteuning dagelijkse werkzaamheden

 

Profiel – Hbo of universitaire studie in een relevante richting (bv. een Algemene Letterenstudie, Nederlands of Communicatie)

– Je bent belezen en hebt gedegen kennis van literatuur en poëzie
– Je hebt een perfecte beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift
– Je bent communicatief, initiatiefrijk, goed bestand tegen een drukke en hectische werkomgeving
– Je bent zelfstandig en hebt een proactieve houding
– Je denkt oplossingsgericht

 Details

– Bij voorkeur 36 uur per week, voor ten minste 4 maanden
– Er is een stagevergoeding beschikbaar
– De aanvang van de stage is aanvankelijk 1 februari, afstemming is mogelijk
– Je krijgt een stagebegeleider die je begeleidt en feedback geeft
– De stage is tevens geschikt als werkervaringsplek
– De werkplek is gevestigd in het centrum van Amsterdam

Contact

Ben je geïnteresseerd? Mail dan jouw sollicitatiebrief en cv naar Tilly Hermans via thermans@atlascontact.nl of neem contact met haar op via 020- 524 9836.

Meer nieuws

 • De Jan Hanlo Essayprijsjury over ‘De nimf en de bunny’

  23 mei 2017

  Merlijn Schoonenboom was met zijn boek De nimf en de bunny één van de vijf genomineerden voor de Jan Hanlo Essayprijs, die 17 mei werd uitgereikt. Lees hieronder het juryrapport. Xandra Schutte,...

  Lees het hele bericht
 • Goede start voor In het buitengebied van Adriaan van Dis

  22 mei 2017

  Het nieuwe boek van Adriaan van Dis In het buitengebied verscheen op 16 mei en heeft al veel aandacht gekregen. Adriaan is te gast geweest bij De Wereld Draait Door, VPRO Boeken en De Nieuwsshow o...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda