Geert van Istendael genomineerd voor de VSB Poëzieprijs 2016

Geert van Istendael is voor zijn bundel Het was wat was genomineerd voor de VSB Poëzieprijs 2016. De prijs gaat naar de beste Nederlandstalige dichtbundel van het afgelopen jaar. De jury boog zich dit jaar over 114 dichtbundels. De genomineerden werden in gisteravond in VPRO’s Nooit Meer Slapen bekend gemaakt door juryvoorzitter Kees ’t Hart.

Over de dichtbundel schrijft de jury:

“De vier afdelingen van de bundel Het was wat was van Geert van Istendael heten eenvoudigweg ‘Ding en dier’, ‘Bomen’, ‘Mensen’ en ‘Geld’. Van Istendael beschrijft inderdaad, met een zeer nauwkeurige blik, dingen en dieren, hij kijkt vol ontzag naar bomen en hij luistert nieuwsgierig naar zijn dialect pratende buren. Dat lijkt allemaal klein en idyllisch, maar door het heldere en stevige gebaar van Van Istendaels teksten weten we toch dat we met beide benen in de realiteit en het heden staan, zeker door de afsluitende cyclus in de bundel, die ons hardhandig, helder en geëngageerd confronteert met de actuele rol van het slijk der aarde.”

De VSB Poëzieprijs is de belangrijkste prijs voor Nederlandstalige poëzie. De uitreiking vindt plaats op 27 januari 2016 in Groningen. Het eerste hoogtepunt in de Poëzieweek 2016. Meer informatie over de prijs is te vinden op de website.

 

VSB Poëzieprijs 2016

Meer nieuws

  • Robin Block te gast in de podcast ‘Beeldspraak’ van Poëziecentrum

    16 april 2024

    In aflevering 31 van de podcast ‘Beeldspraak’ van Poëziecentrum is dichter Robin Block te gast. In de aflevering gaat David Van ReyBrouck in gesprek met Block over zijn dichtbundel Handleiding vo...

    Lees het hele bericht
  • Atlas Contact publiceert op 22 oktober 2024 de memoires van Aleksej Navalny getiteld ‘Patriot’

    11 april 2024

    Navalny is kort na zijn vergiftiging in 2020 aan Patriot begonnen. Het omvat zijn volledige levensverhaal: zijn jeugd, zijn activisme, zijn huwelijk en familie en zijn toewijding aan de zaak van de Ru...

    Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

[twitget]
Geverifieerd door MonsterInsights