Hanna Bervoets wint BNG Bank Literatuurprijs 2016

Nog meer prijzen voor Hanna Bervoets! Naast de Frans Kellendonk-prijs heeft Hanna Bervoets afgelopen week ook de BNG Bank Literatuurprijs 2016 gewonnen. Dat maakte juryvoorzitter Hetty Hafkamp bekend op donderdag 12 januari 2017 in de Amstelkerk in Amsterdam. Volgens de jury is Hanna een schrijfster die ‘weigert zich in haar eigengereide romanoeuvre te laten begrenzen’. De BNG-prijs is een oeuvreprijs bedoeld voor Nederlandstalige auteurs van 40 jaar of jonger, die twee of meer literaire prozawerken op hun naam hebben staan.  Bervoets is de twaalfde winnaar van de BNG Bank Literatuurprijs.

 

(foto: Sanne Glasbergen)

Meer nieuws

 • Concertlezing Chopin rond de Evenaar in Diepenheim

  17 oktober 2017

  Op uitnodiging van Cultureel Comité Herberg de Pol brengen Jan Brokken (tekst) en Marcel Worms (piano) op zaterdag 11 november hun programma Chopin rond de Evenaar in Herberg de Pol in Diepenheim –...

  Lees het hele bericht
 • Jan Vantoortelboom en Carolijn Visser op shortlist Zeeuwse Boekenprijs

  13 oktober 2017

  Jan Vantoortelboom en Carolijn Visser zijn genomineerd voor de shortlist van de Zeeuwse Boekenprijs 2017. Vantoortelboom is genomineerd met zijn in mei verschenen roman De drager, Carolijn Visse...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda