Hanna Bervoets wint BNG Bank Literatuurprijs 2016

Nog meer prijzen voor Hanna Bervoets! Naast de Frans Kellendonk-prijs heeft Hanna Bervoets afgelopen week ook de BNG Bank Literatuurprijs 2016 gewonnen. Dat maakte juryvoorzitter Hetty Hafkamp bekend op donderdag 12 januari 2017 in de Amstelkerk in Amsterdam. Volgens de jury is Hanna een schrijfster die ‘weigert zich in haar eigengereide romanoeuvre te laten begrenzen’. De BNG-prijs is een oeuvreprijs bedoeld voor Nederlandstalige auteurs van 40 jaar of jonger, die twee of meer literaire prozawerken op hun naam hebben staan.  Bervoets is de twaalfde winnaar van de BNG Bank Literatuurprijs.

 

(foto: Sanne Glasbergen)

Meer nieuws

 • De Jan Hanlo Essayprijsjury over ‘De nimf en de bunny’

  23 mei 2017

  Merlijn Schoonenboom was met zijn boek De nimf en de bunny één van de vijf genomineerden voor de Jan Hanlo Essayprijs, die 17 mei werd uitgereikt. Lees hieronder het juryrapport. Xandra Schutte,...

  Lees het hele bericht
 • Goede start voor In het buitengebied van Adriaan van Dis

  22 mei 2017

  Het nieuwe boek van Adriaan van Dis In het buitengebied verscheen op 16 mei en heeft al veel aandacht gekregen. Adriaan is te gast geweest bij De Wereld Draait Door, VPRO Boeken en De Nieuwsshow o...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda