Haro Kraak en Jente Posthuma op longlist ANV Debutantenprijs 2017

Atlas Contact-debutanten Haro Kraak en Jente Posthuma zijn genomineerd voor de longlist van de ANV Debutantenprijs 2017. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan het beste oorspronkelijk Nederlandstalige fictiedebuut. Jente Posthuma debuteerde in augustus 2016 met haar roman Mensen zonder uitstraling. Haro Kraak debuteerde een maand later, in september 2016, met zijn roman Lekhoofd.

Op 7 april wordt bekendgemaakt welke drie boeken op de shortlist zijn beland, de winnaar op 2 juli op de Boekenmarkt van Dordrecht. Lezers in Nederland en Vlaanderen (en uiteraard daarbuiten) bepalen uiteindelijk wie de ANV Debutantenprijs van 7.500,- euro wint.

De jury bestaat uit Casper Markesteijn (auteur, voorzitter DordtLiterair), Jelle Van Riet (literair journaliste voor De Standaard, schrijfster, interviewster/presentatrice, jurylid ECI Literatuurprijs), Kees Snoek (schrijver en hoogleraar Nederlandse letterkunde en cultuurgeschiedenis aan de Sorbonne in Parijs), Esther Op de Beeck (Universiteit Leiden), Arjan Peters (recensent en redacteur van de Volkskrant).

Meer nieuws

 • De Jan Hanlo Essayprijsjury over ‘De nimf en de bunny’

  23 mei 2017

  Merlijn Schoonenboom was met zijn boek De nimf en de bunny één van de vijf genomineerden voor de Jan Hanlo Essayprijs, die 17 mei werd uitgereikt. Lees hieronder het juryrapport. Xandra Schutte,...

  Lees het hele bericht
 • Goede start voor In het buitengebied van Adriaan van Dis

  22 mei 2017

  Het nieuwe boek van Adriaan van Dis In het buitengebied verscheen op 16 mei en heeft al veel aandacht gekregen. Adriaan is te gast geweest bij De Wereld Draait Door, VPRO Boeken en De Nieuwsshow o...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda