Haro Kraak en Jente Posthuma op longlist ANV Debutantenprijs 2017

Atlas Contact-debutanten Haro Kraak en Jente Posthuma zijn genomineerd voor de longlist van de ANV Debutantenprijs 2017. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan het beste oorspronkelijk Nederlandstalige fictiedebuut. Jente Posthuma debuteerde in augustus 2016 met haar roman Mensen zonder uitstraling. Haro Kraak debuteerde een maand later, in september 2016, met zijn roman Lekhoofd.

Op 7 april wordt bekendgemaakt welke drie boeken op de shortlist zijn beland, de winnaar op 2 juli op de Boekenmarkt van Dordrecht. Lezers in Nederland en Vlaanderen (en uiteraard daarbuiten) bepalen uiteindelijk wie de ANV Debutantenprijs van 7.500,- euro wint.

De jury bestaat uit Casper Markesteijn (auteur, voorzitter DordtLiterair), Jelle Van Riet (literair journaliste voor De Standaard, schrijfster, interviewster/presentatrice, jurylid ECI Literatuurprijs), Kees Snoek (schrijver en hoogleraar Nederlandse letterkunde en cultuurgeschiedenis aan de Sorbonne in Parijs), Esther Op de Beeck (Universiteit Leiden), Arjan Peters (recensent en redacteur van de Volkskrant).

Meer nieuws

 • Concertlezing Chopin rond de Evenaar in Diepenheim

  17 oktober 2017

  Op uitnodiging van Cultureel Comité Herberg de Pol brengen Jan Brokken (tekst) en Marcel Worms (piano) op zaterdag 11 november hun programma Chopin rond de Evenaar in Herberg de Pol in Diepenheim –...

  Lees het hele bericht
 • Jan Vantoortelboom en Carolijn Visser op shortlist Zeeuwse Boekenprijs

  13 oktober 2017

  Jan Vantoortelboom en Carolijn Visser zijn genomineerd voor de shortlist van de Zeeuwse Boekenprijs 2017. Vantoortelboom is genomineerd met zijn in mei verschenen roman De drager, Carolijn Visse...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda