Henk Spaan te gast in Nooit Meer Slapen

Maandag 1 mei was Henk Spaan te gast bij het radioprogramma Nooit Meer Slapen. In de rubriek ‘open kaart’ komen we aan de hand van vragenkaarten meer over de achtergrond van Spaan te weten. Ook komt zijn nieuwe boek De binnentuin aan bod. Spaan vertelt over de omgang met vluchtelingen, de dreiging van terrorisme en het uiteenvallende huwelijk van de hoofdpersoon; vragen en problemen die we in de huidige maatschappij ook steeds meer tegenkomen. Om het programma terug te luisteren, klik hier.

 

Over De Binnentuin

Sam en Marjolein zijn al bijna een halve eeuw gelukkig samen. Maar als een twintig jaar oude affaire van hem aan het licht komt is wat haar betreft de koek op. Sam betrekt een flatje in Amsterdam-Oost, Marjolein strijkt neer in Oud-Zuid, waar ze wordt omringd door generatiegenoten die zich op de borst kloppen om hun aandeel in de Maagdenhuisbezetting, maar ondertussen in de gemeenschappelijke binnentuin de Weber-barbecue oppoken. Sam grijpt alles aan om Marjolein weer voor zich te winnen. Maar dat blijkt nog niet zo eenvoudig.

 

De binnentuin is een hartverwarmende satire over de langzaam verglijdende wereld van de babyboomer, een wereld die aan elkaar hangt van kwaaltjes en ziekenhuisbezoek, van verkwanselde idealen en haperende liefde.

Meer nieuws

  • Nobelprijswinnaar en psycholoog Daniel Kahneman overleden

    28 maart 2024

    Woensdag 27 maart bereikte ons het droevige bericht dat psycholoog, Nobelprijswinnaar en schrijver Daniel Kahneman is overleden op negentigjarige leeftijd. Wij wensen zijn echtgenote, familie en naast...

    Lees het hele bericht
  • Jonny Steinberg wint The National Book Critics Circle Award met ‘Winnie & Nelson’

    25 maart 2024

    The National Book Critics Circle (NBCC) Award in de categorie biografie gaat dit jaar naar Winnie & Nelson. Portret van een huwelijk van Jonny Steinberg. In dit boek ontrafelt Jonny Steinberg het ...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights