Henk van Houtum ontvangt Hermesdorfprijs 2016

Prof. dr. Henk van Houtum, universitair hoofddocent Politieke Geografie en Geopolitiek aan de Faculteit der Managementwetenschappen en deeltijd Professor Border Studies, University of Eastern Finland, is een van de Radboud-wetenschappers die een Hermesdorfprijs 2016 in ontvangst neemt. De Radboud Universiteit reikt de Hermesdorfprijzen 2016 uit op 9 januari 2017.

De winnaars van de Hermesdorfprijzen zijn Radboud-wetenschappers die in het afgelopen jaar naar aanleiding van eigen onderzoek op een onderscheidende manier in de media zijn geweest. De uitreiking vindt plaats tijdens de Nieuwjaarsrede van het college van bestuur. Het college kent de prijzen toe op voordracht van een jury.

Van Houtum doet onderzoek naar en publiceert over het migratie-en grensbeleid van de Europese Unie. In oktober 2016 publiceerde hij samen met  Leo Lucassen het boek Voorbij Fort Europa. Een nieuwe visie op migratieTelkens opnieuw vraagt hij met zijn mediaoptredens aandacht voor de consequenties van het huidige beleid voor migranten, vluchtelingen en de vluchtelingenopvang. Hij presenteert daarbij ook voorstellen voor duurzame en humane alternatieven voor het grensbeleid van de EU.

De winnaar van de Hermesprijs voor jong talent 2016 is Coen van Galen, docent Geschiedenis. De Hermesdorfprijs internationaal 2016 gaat naar Guillén Fernandez, hoogleraar Cognitieve neuroscience.

Meer informatie over de Hermerdorfprijzen is hier te vinden.

(Bron: www.ru.nl)

Meer nieuws

 • De Jan Hanlo Essayprijsjury over ‘De nimf en de bunny’

  23 mei 2017

  Merlijn Schoonenboom was met zijn boek De nimf en de bunny één van de vijf genomineerden voor de Jan Hanlo Essayprijs, die 17 mei werd uitgereikt. Lees hieronder het juryrapport. Xandra Schutte,...

  Lees het hele bericht
 • Goede start voor In het buitengebied van Adriaan van Dis

  22 mei 2017

  Het nieuwe boek van Adriaan van Dis In het buitengebied verscheen op 16 mei en heeft al veel aandacht gekregen. Adriaan is te gast geweest bij De Wereld Draait Door, VPRO Boeken en De Nieuwsshow o...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda