In de voetsporen van George Packer en ‘De ontluistering van Amerika’

Eelco Bosch van Rosenthal treedt de komende weken in de voetsporen van journalist/schrijver George Packer en zijn boek De ontluistering van Amerika. In Droomland Amerika (VPRO) gaan de makers op zoek naar winnaars en verliezers in het land dat in drie decennia ingrijpend veranderde.

Uit de recensie van Han Lips (Het Parool):

‘De titel van de eerste aflevering luidde ‘De belofte’ maar ook daar was weinig van over in Youngstown, Ohio, waar ooit staal­fabrieken voor duizenden arbeidsplaatsen zorgden. Anno 2016 was het beeld: gesloten fabrieken, verlaten winkelcentra en gedesillusioneerde mensen. (…) George Packer, schrijver van het boek De ontluistering van Amerika, verwoordde de teloorgang fraai: ‘Youngstown belandde in een Bruce Springsteensong, en dat is altijd een slecht teken.’

Meer nieuws

 • Concertlezing Chopin rond de Evenaar in Diepenheim

  17 oktober 2017

  Op uitnodiging van Cultureel Comité Herberg de Pol brengen Jan Brokken (tekst) en Marcel Worms (piano) op zaterdag 11 november hun programma Chopin rond de Evenaar in Herberg de Pol in Diepenheim –...

  Lees het hele bericht
 • Jan Vantoortelboom en Carolijn Visser op shortlist Zeeuwse Boekenprijs

  13 oktober 2017

  Jan Vantoortelboom en Carolijn Visser zijn genomineerd voor de shortlist van de Zeeuwse Boekenprijs 2017. Vantoortelboom is genomineerd met zijn in mei verschenen roman De drager, Carolijn Visse...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda