In de voetsporen van George Packer en ‘De ontluistering van Amerika’

Eelco Bosch van Rosenthal treedt de komende weken in de voetsporen van journalist/schrijver George Packer en zijn boek De ontluistering van Amerika. In Droomland Amerika (VPRO) gaan de makers op zoek naar winnaars en verliezers in het land dat in drie decennia ingrijpend veranderde.

Uit de recensie van Han Lips (Het Parool):

‘De titel van de eerste aflevering luidde ‘De belofte’ maar ook daar was weinig van over in Youngstown, Ohio, waar ooit staal­fabrieken voor duizenden arbeidsplaatsen zorgden. Anno 2016 was het beeld: gesloten fabrieken, verlaten winkelcentra en gedesillusioneerde mensen. (…) George Packer, schrijver van het boek De ontluistering van Amerika, verwoordde de teloorgang fraai: ‘Youngstown belandde in een Bruce Springsteensong, en dat is altijd een slecht teken.’

Meer nieuws

 • Goede start voor In het buitengebied van Adriaan van Dis

  22 mei 2017

  Het nieuwe boek van Adriaan van Dis In het buitengebied verscheen op 16 mei en heeft al veel aandacht gekregen. Adriaan is te gast geweest bij De Wereld Draait Door, VPRO Boeken en De Nieuwsshow o...

  Lees het hele bericht
 • Atlas Contact zoekt stagiair(e) pr & marketing non-fictie

  18 mei 2017

  Per 1 augustus zoekt Uitgeverij Atlas Contact een gedreven stagiair(e) op de afdeling pr & marketing non-fictie voor 36 uur per week. Wil jij ervaring opdoen binnen de uitgeverij en leren hoe boek...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda