Interview P.F. Thomése voor nominatie Fintro Literatuurprijs 2016

De roman De onderwaterzwemmer van P.F. Thomése is genomineerd voor de Fintro Literatuurprijs 2016. De literaire onderscheiding onderging dit jaar een naamswijziging en stond voorheen bekend als De Gouden Boekenuil. Deze prestigieuze Belgische prijs  wordt sinds 1995 jaarlijks uitgereikt aan het beste oorspronkelijk Nederlandstalig literaire werk.

De prijs blijft bestaan uit twee onderscheidingen. De Vakjury kent de prijs van de vakspecialisten toe. Daarnaast kent de Fintro Literatuurprijs een prijs van een Lezersjury bestaande uit 100 lezers.

De vakjury van de Fintro Literatuurprijs 2016, bestaande uit Edith Aerts, Guinevere Claeys,  Danny Theuwis, Jeroen van Kan en Bart Vanegeren, maakte een selectie uit meer dan 400 ingezonden titels. Op 5 juni vindt de uitreiking plaats en zal duidelijk worden welk boek van de vijf genomineerden onderscheiden wordt met de Fintro Literatuurprijs 2016.

Naar aanleiding van deze nominatie zocht Canvas hem op en heeft Adil El Arbi de auteur geïnterviewd. Kijk hier het interview terug.

Meer nieuws

 • De Jan Hanlo Essayprijsjury over ‘De nimf en de bunny’

  23 mei 2017

  Merlijn Schoonenboom was met zijn boek De nimf en de bunny één van de vijf genomineerden voor de Jan Hanlo Essayprijs, die 17 mei werd uitgereikt. Lees hieronder het juryrapport. Xandra Schutte,...

  Lees het hele bericht
 • Goede start voor In het buitengebied van Adriaan van Dis

  22 mei 2017

  Het nieuwe boek van Adriaan van Dis In het buitengebied verscheen op 16 mei en heeft al veel aandacht gekregen. Adriaan is te gast geweest bij De Wereld Draait Door, VPRO Boeken en De Nieuwsshow o...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda