Interview P.F. Thomése voor nominatie Fintro Literatuurprijs 2016

De roman De onderwaterzwemmer van P.F. Thomése is genomineerd voor de Fintro Literatuurprijs 2016. De literaire onderscheiding onderging dit jaar een naamswijziging en stond voorheen bekend als De Gouden Boekenuil. Deze prestigieuze Belgische prijs  wordt sinds 1995 jaarlijks uitgereikt aan het beste oorspronkelijk Nederlandstalig literaire werk.

De prijs blijft bestaan uit twee onderscheidingen. De Vakjury kent de prijs van de vakspecialisten toe. Daarnaast kent de Fintro Literatuurprijs een prijs van een Lezersjury bestaande uit 100 lezers.

De vakjury van de Fintro Literatuurprijs 2016, bestaande uit Edith Aerts, Guinevere Claeys,  Danny Theuwis, Jeroen van Kan en Bart Vanegeren, maakte een selectie uit meer dan 400 ingezonden titels. Op 5 juni vindt de uitreiking plaats en zal duidelijk worden welk boek van de vijf genomineerden onderscheiden wordt met de Fintro Literatuurprijs 2016.

Naar aanleiding van deze nominatie zocht Canvas hem op en heeft Adil El Arbi de auteur geïnterviewd. Kijk hier het interview terug.

Meer nieuws

 • Concertlezing Chopin rond de Evenaar in Diepenheim

  17 oktober 2017

  Op uitnodiging van Cultureel Comité Herberg de Pol brengen Jan Brokken (tekst) en Marcel Worms (piano) op zaterdag 11 november hun programma Chopin rond de Evenaar in Herberg de Pol in Diepenheim –...

  Lees het hele bericht
 • Jan Vantoortelboom en Carolijn Visser op shortlist Zeeuwse Boekenprijs

  13 oktober 2017

  Jan Vantoortelboom en Carolijn Visser zijn genomineerd voor de shortlist van de Zeeuwse Boekenprijs 2017. Vantoortelboom is genomineerd met zijn in mei verschenen roman De drager, Carolijn Visse...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda