Ivanov van Hanna Bervoets op shortlist Boekhandelsprijs 2017

Ivanov van Hanna Bervoets is genomineerd voor de shortlist van de Boekhandelsprijs 2017. Eerder deze week werd Ivanov genomineerd voor de longlist van de Libris Literatuurprijs. Recent won Hanna Bervoets ook de BNG Bank Literatuurprijs en de Frans Kellendonkprijs.

De Boekhandelsprijs is de prijs van alle boekverkopers van Nederland. Medewerkers van meer dan 220 boekhandels stemden dit jaar mee. Deze vakprijs is een bekroning door de mensen die dagelijks beroepsmatig met boekverkoop bezig zijn. Een prijs voor het mooiste boek van het afgelopen jaar, maar dat in hun ogen een groter publiek verdient.

“Schrijven zoals schrijven wat mij betreft is bedoeld: een fascinerend verhaal vertellen, intelligent schrijven zonder dat te willen uitdragen en dan ook nog eens aan het denken zetten aan de hand van een subtiele spiegel. Hanna Bervoets kan dat en doet dat met Ivanov.”  – Stefanie Schulten (Boekhandel Het Leesteken, Purmerend)

Uit alle stemmen is een top 3 te voorschijn gekomen. Naast Hanna Bervoets met Ivanov zijn Jan van Mersbergen (De ruiter) en Lize Spit (Het smelt) genomineerd. De winnaar zal donderdag 9 maart worden bekendgemaakt tijdens een feestelijke presentatie in de bibliotheek van Hotel New York te Rotterdam. De prijs zal worden uitgereikt door Alex Boogers, winnaar van de Boekhandelsprjjs 2016 met Alleen met de goden. De winnaar krijgt onder meer een landelijke advertentiecampagne voor het winnende boek, waarvan tijdens de Boekenweek een limited edition zal verschijnen.

Meer nieuws

 • Christine Otten genomineerd voor de Halewijnprijs 2017

  19 september 2017

  Christine Otten is genomineerd voor de Halewijnprijs 2017. Dit mede naar aanleiding van haar laatste werk We hadden liefde, we hadden wapens. De Halewijnprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een litera...

  Lees het hele bericht
 • De Gloed van Sint-Petersburg op nummer 5 in Italiaanse boekentoptien

  18 september 2017

  De Italiaanse vertaling van De gloed van Sint-Petersburg is een week na verschijnen als nummer 5 binnengekomen in de wekelijkse Italiaanse boekentoptien van La Stampa. In dit dagblad verscheen een wee...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda