Jan Donkers bij ‘Pauw’ over rock-‘n-roll en ouder worden

Naar aanleiding van zijn onlangs verschenen boek Rock-‘n-roll voorbij de midlifecrisis was Jan Donkers vrijdag 13 maart te gast bij Pauw (NPO1).

Samen met Johan Derksen en Mart Smeets besprak Donkers zijn liefde voor Americana, pure muziek zonder synthesizers en computers, met thema’s als eindeloze wegen, weggelopen vrouwen en nieuwe liefdes.  Ze voelen zich nog lang niet te oud voor rock-‘n-roll.

Het interview met Donkers, Smeets en Derksen is hieronder terug te zien.

 

 

9789045027869_cvr

Over Rock’-n-roll voorbij de midlifecrisis

Jan Donkers schreef op de middelbare school voor de schoolkrant. Na het behalen van zijn diploma begon hij aan een studie sociologie in Amsterdam, maar maakte die niet af. Donkers werd redacteur van het Amsterdamse studentenblad Propria Cures. Kort daarop begon hij voor de Volkskrant over popmuziek te schrijven. Daarna begon hij voor NRC Handelsblad onder het pseudoniem Pim de With te schrijven. Voor VPRO-radio presenteerde hij verschillende muziekprogramma’s. Ook werd Donkers redacteur van onder andere De Revisor en Hitweek.

Naast schrijver van literaire verhalen en muziekprogramma’s maakt Donkers reisreportages. Tevens verzorgde hij geruime tijd buitenland-reportages voor VPRO-radio. Zijn sociologische belangstelling blijkt uit zijn verhalen, die zich meestal afspelen in het eigentijdse milieu van studenten, intellectuelen en kunstenaars.

Donkers is gefascineerd door Amerika en reisde er veel rond. Hij was een jaar professor Dutch Studies in Austin, Texas. Inmiddels is hij dé autoriteit op het gebied van Amerika.

 

 

Meer nieuws

  • Robin Block te gast in de podcast ‘Beeldspraak’ van Poëziecentrum

    16 april 2024

    In aflevering 31 van de podcast ‘Beeldspraak’ van Poëziecentrum is dichter Robin Block te gast. In de aflevering gaat David Van ReyBrouck in gesprek met Block over zijn dichtbundel Handleiding vo...

    Lees het hele bericht
  • Atlas Contact publiceert op 22 oktober 2024 de memoires van Aleksej Navalny getiteld ‘Patriot’

    11 april 2024

    Navalny is kort na zijn vergiftiging in 2020 aan Patriot begonnen. Het omvat zijn volledige levensverhaal: zijn jeugd, zijn activisme, zijn huwelijk en familie en zijn toewijding aan de zaak van de Ru...

    Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

[twitget]
Geverifieerd door MonsterInsights