Jeroen Brouwers en P.F. Thomése op shortlist ECI Literatuurprijs

Zojuist is de shortlist van de ECI Literatuurprijs (voorheen AKO Literatuurprijs) bekendgemaakt. Atlas Contact wordt door twee auteurs vertegenwoordigd op de lijst van zes: Jeroen Brouwers (Het hout) en P.F. Thomése (De onderwaterzwemmer). 

Adriaan van Dis (Ik kom terug), Rob van Essen (Hier wonen ook mensen), L.H. Wiener (In zee gaat niets verloren) en Willem van Zadelhoff (De nachten van Hofman) wisten de longlist te halen en hun boeken behoren daarmee tot de 25 beste uit de meer dan 400 inzendingen.

De prijs, die de bekroning is van het beste Nederlandstalige literaire boek in de categorieën fictie en non-fictie, wordt op 12 november uitgereikt. De jury bestaat uit Andrée van Es, Wim Brands, Karl Van den Broeck, Sofie Gielis, Daniëlle Serdijn en Joost de Vries.

Jeroen Brouwers was met Het hout al genomineerd voor de Gouden Boekenuil, de belangrijkste Vlaamse literatuurprijs. Het boek werd door critici unaniem bejubeld.

De onderwaterzwemmer van P.F. Thomése verscheen afgelopen april, dus is dit de eerste nominatie. Het werd uitgeroepen tot boek van de maand door het boekverkoperspanel van De Wereld Draait Door. Afgelopen woensdag opende het Nederlands Filmfestival met de verfilming van Thoméses roman J. Kessels: The Novel.

Meer nieuws

  • Jonny Steinberg wint The National Book Critics Circle Award met ‘Winnie & Nelson’

    25 maart 2024

    The National Book Critics Circle (NBCC) Award in de categorie biografie gaat dit jaar naar Winnie & Nelson. Portret van een huwelijk van Jonny Steinberg. In dit boek ontrafelt Jonny Steinberg het ...

    Lees het hele bericht
  • 4 ●●●● in NRC voor ‘Dit is jouw tijd’, de nieuwe roman van Bertram Koeleman

    25 maart 2024

    Stemmig én intiem als een film van David Lynch, zo noemt NRC recensent Sebastiaan Kort Dit is jouw tijd, de nieuwe roman van Bertram Koeleman waarin hoofdpersoon Mart Rebius acteurs inschakelt om een...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights