Jonny Steinberg bij boekenfestival Mind the Book in Gent

Op zaterdag 12 maart houdt Jonny Steinberg een lezing over zijn boek Een man van goede hoop op het boekenfestival Mind the Book in Gent, België. Hij is aanwezig op de vijfde dag van het zes dagen durende festival.

In Een man van goede hoop maken we kennis met de achtjarige Somalische jongen Asad Abdullahi. Negentien jaar nadat zijn moeder voor zijn ogen doodgeschoten wordt door, woont Asad in Blikkiesdorp, de meest beruchte township van Kaapstad. Daar vertelt hij zijn aangrijpende verhaal aan schrijver Jonny Steinberg.

Asad zwerft door zuidoostelijk Afrika, overgeleverd aan de gunsten van verre familie en grillige vreemden. Lang is eenzaamheid zijn enige zekerheid en toch blijft hij onvermoeibaar zoeken naar kansen op een beter leven. Dat brengt hem naar Zuid-Afrika, dat ondertussen niet alleen rijker maar ook gewelddadiger en xenofoob is geworden.

Jonny Steinberg noteerde niet alleen het levensverhaal van Asad, maar ook zijn eigen pogingen om de persoon die naast hem zat te begrijpen. In ‘Een man van goede hoop’ legt hij ook de duistere kant van het hedendaagse Zuid-Afrika bloot. Maar de roman laat vooral een intense, menselijke strijd zien: het vallen en opstaan van een man met de onverzettelijke wil om iets van het leven te maken.

Meer nieuws

  • ‘Rozige maanvissen’ van Sytse Jansma is genomineerd voor de C. Buddingh’-prijs 2024

    24 april 2024

    De dichtbundel Rozige maanvissen van Sytse Jansma is genomineerd voor de C. Buddingh'-prijs 2024. De prijs wordt sinds 1988 uitgereikt door Poetry International en bekroont het beste Nederlandstalige ...

    Lees het hele bericht
  • Niña Weijers met ‘Cassandra’ winnaar van de E. de Perronprijs 2022/23.

    23 april 2024

     Niña Weijers is met Cassandra de winnaar van de E. du Perronprijs 2022/23. De E. du Perronprijs is een initiatief van de gemeente Tilburg en Tilburg University. De prijs wordt uitgereikt sinds...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights