Julian Barnes wint Siegfried Lenz Prijs 2016

Julian Barnes heeft de Siegfried Lenz Prijs 2016 gekregen voor zijn werk als schrijver en essayist. De prijs wordt uitgegeven door de Siegfried Lenz Foundation ter ere van schrijver Siegfried Lenz, die in 2014 overleed, en is bedoeld voor internationale auteurs wier creatieve werk de geest van de Duitse schrijver benadert. In 2014 heeft Amos Oz hem voor het eerst in ontvangst genomen, Julian Barnes is de tweede ontvanger van de prijs. Elke twee jaar zal hij in november worden uitgereikt tijdens een prijsuitreiking in Hamburg.

Meer nieuws

 • Christine Otten genomineerd voor de Halewijnprijs 2017

  19 september 2017

  Christine Otten is genomineerd voor de Halewijnprijs 2017. Dit mede naar aanleiding van haar laatste werk We hadden liefde, we hadden wapens. De Halewijnprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een litera...

  Lees het hele bericht
 • De Gloed van Sint-Petersburg op nummer 5 in Italiaanse boekentoptien

  18 september 2017

  De Italiaanse vertaling van De gloed van Sint-Petersburg is een week na verschijnen als nummer 5 binnengekomen in de wekelijkse Italiaanse boekentoptien van La Stampa. In dit dagblad verscheen een wee...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda