Julian Barnes wint Siegfried Lenz Prijs 2016

Julian Barnes heeft de Siegfried Lenz Prijs 2016 gekregen voor zijn werk als schrijver en essayist. De prijs wordt uitgegeven door de Siegfried Lenz Foundation ter ere van schrijver Siegfried Lenz, die in 2014 overleed, en is bedoeld voor internationale auteurs wier creatieve werk de geest van de Duitse schrijver benadert. In 2014 heeft Amos Oz hem voor het eerst in ontvangst genomen, Julian Barnes is de tweede ontvanger van de prijs. Elke twee jaar zal hij in november worden uitgereikt tijdens een prijsuitreiking in Hamburg.

Meer nieuws

 • De Jan Hanlo Essayprijsjury over ‘De nimf en de bunny’

  23 mei 2017

  Merlijn Schoonenboom was met zijn boek De nimf en de bunny één van de vijf genomineerden voor de Jan Hanlo Essayprijs, die 17 mei werd uitgereikt. Lees hieronder het juryrapport. Xandra Schutte,...

  Lees het hele bericht
 • Goede start voor In het buitengebied van Adriaan van Dis

  22 mei 2017

  Het nieuwe boek van Adriaan van Dis In het buitengebied verscheen op 16 mei en heeft al veel aandacht gekregen. Adriaan is te gast geweest bij De Wereld Draait Door, VPRO Boeken en De Nieuwsshow o...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda