Lied-recital rond teksten uit ‘De wonderen van de heilbot’ van Oek de Jong

Mezzosopraan Cora Burggraaf en pianist Ed Spanjaard staan op 20 november in TivoliVredenburg in Utrecht en op 25 november in het Wilminktheater in Enschede. Ze geven een recital waarin liederen afgewisseld worden met fragmenten uit De wonderen van de heilbot van Oek de Jong.

De wonderen van de heilbot is een verzameling dagboekfragmenten van Oek de Jong. Hij schrijft daarin onder meer over het creatieve proces en hoe dat verdacht veel lijkt op een persoonlijke crisis.

Cora Burggraaf en Ed Spanjaard haken hierop in met hun recitalprogramma. Afgewisseld met fragmenten uit De Jongs boek, voorgelezen door Lex Bohlmeijer, brengt het duo liederen van een groot aantal componisten, onder wie Bolcom, Ravel, Britten, Berg, Zemlinksy, Wagner, Schubert en Strauss.

Naast dit repertoire staat de wereldpremière van Bart Vismans ‘Vers 6: Ik kan geen postzegels verzamelen’ op het programma.

Het recital wordt aangekondigd als “een persoonlijke reis, maar wel eentje van alle tijden”. Voor kaartjes en meer informatie zie de websites van TivoliVredenburg en het Wilminktheater.

Meer nieuws

 • De Jan Hanlo Essayprijsjury over ‘De nimf en de bunny’

  23 mei 2017

  Merlijn Schoonenboom was met zijn boek De nimf en de bunny één van de vijf genomineerden voor de Jan Hanlo Essayprijs, die 17 mei werd uitgereikt. Lees hieronder het juryrapport. Xandra Schutte,...

  Lees het hele bericht
 • Goede start voor In het buitengebied van Adriaan van Dis

  22 mei 2017

  Het nieuwe boek van Adriaan van Dis In het buitengebied verscheen op 16 mei en heeft al veel aandacht gekregen. Adriaan is te gast geweest bij De Wereld Draait Door, VPRO Boeken en De Nieuwsshow o...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda