Lied-recital rond teksten uit ‘De wonderen van de heilbot’ van Oek de Jong

Mezzosopraan Cora Burggraaf en pianist Ed Spanjaard staan op 20 november in TivoliVredenburg in Utrecht en op 25 november in het Wilminktheater in Enschede. Ze geven een recital waarin liederen afgewisseld worden met fragmenten uit De wonderen van de heilbot van Oek de Jong.

De wonderen van de heilbot is een verzameling dagboekfragmenten van Oek de Jong. Hij schrijft daarin onder meer over het creatieve proces en hoe dat verdacht veel lijkt op een persoonlijke crisis.

Cora Burggraaf en Ed Spanjaard haken hierop in met hun recitalprogramma. Afgewisseld met fragmenten uit De Jongs boek, voorgelezen door Lex Bohlmeijer, brengt het duo liederen van een groot aantal componisten, onder wie Bolcom, Ravel, Britten, Berg, Zemlinksy, Wagner, Schubert en Strauss.

Naast dit repertoire staat de wereldpremière van Bart Vismans ‘Vers 6: Ik kan geen postzegels verzamelen’ op het programma.

Het recital wordt aangekondigd als “een persoonlijke reis, maar wel eentje van alle tijden”. Voor kaartjes en meer informatie zie de websites van TivoliVredenburg en het Wilminktheater.

Meer nieuws

  • Robin Block te gast in de podcast ‘Beeldspraak’ van Poëziecentrum

    16 april 2024

    In aflevering 31 van de podcast ‘Beeldspraak’ van Poëziecentrum is dichter Robin Block te gast. In de aflevering gaat David Van ReyBrouck in gesprek met Block over zijn dichtbundel Handleiding vo...

    Lees het hele bericht
  • Atlas Contact publiceert op 22 oktober 2024 de memoires van Aleksej Navalny getiteld ‘Patriot’

    11 april 2024

    Navalny is kort na zijn vergiftiging in 2020 aan Patriot begonnen. Het omvat zijn volledige levensverhaal: zijn jeugd, zijn activisme, zijn huwelijk en familie en zijn toewijding aan de zaak van de Ru...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights