Mark Zuckerberg leest Steven Pinker

Ons betere ik nu tijdelijk in prijs verlaagd!

Facebook-oprichter Mark Zuckerberg heeft via zijn profielpagina laten weten dat hij nu  Ons betere ik van Steven Pinker leest en behandelt in zijn boekenclub ‘A Year of Books’.

De gruwelijke beelden van oorlogen en genocide die we op het nieuws zien geven ons de indruk dat de tijd waarin wij leven de gewelddadigste aller tijden is. In Ons betere ik. Waarom de mens steeds minder geweld gebruikt laat Steven Pinker zien dat het omgekeerde waar is.

‘De recente gebeurtenissen wekken de indruk dat geweld en terrorisme vaker voorkomen dan ooit, dus het is de moeite waard om in te zien dat alle vormen van geweld – zelfs terrorisme – door de tijd afnemen,’ aldus Zuckerberg over het boek van Pinker.

Onlangs kondigde Mark Zuckerberg aan dat hij in 2015 voornemens is om elke twee weken een boek te lezen. Op de Facebookpagina ‘A Year of Books’ nodigt hij iedereen uit om met hem in gesprek te gaan over het boek dat hij op dat moment leest.

 

Speciaal voor ‘A Year of Books’ is Ons betere ik  tijdelijk in prijs verlaagd. Gebonden editie nu van € 50.00 voor € 35.00

Ons betere ik

Hoe komt het dat we ons zoveel menselijker gedragen? Ons leven is verbeterd – en zo gaan we indirect andermans leven meer waarderen. En hoe meer we met anderen te maken krijgen, des te meer groeit onderling begrip, zelfs al is dat soms uit egoïsme.

Pinker laat zien dat empathie en zelfbeheersing op den duur sterkere eigenschappen zijn dan sadisme en wraak. Ons betere ik is een indrukwekkende, onmisbare geschiedenis van de menselijke omgang en een boek voor de eeuwigheid.

Meer nieuws

  • Jonny Steinberg wint The National Book Critics Circle Award met ‘Winnie & Nelson’

    25 maart 2024

    The National Book Critics Circle (NBCC) Award in de categorie biografie gaat dit jaar naar Winnie & Nelson. Portret van een huwelijk van Jonny Steinberg. In dit boek ontrafelt Jonny Steinberg het ...

    Lees het hele bericht
  • 4 ●●●● in NRC voor ‘Dit is jouw tijd’, de nieuwe roman van Bertram Koeleman

    25 maart 2024

    Stemmig én intiem als een film van David Lynch, zo noemt NRC recensent Sebastiaan Kort Dit is jouw tijd, de nieuwe roman van Bertram Koeleman waarin hoofdpersoon Mart Rebius acteurs inschakelt om een...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights