Martin Amis en Adam Foulds op shortlist Walter Scott Prize

Martin Amis en Adam Foulds staan op de shortlist van de Walter Scott Prize, de prijs voor het beste boek binnen de historische fictie. Amis staat met zijn boek The zone of interest (Het interessegebied) op de shortlist; Foulds is genomineerd met In the wolf’s mouth (In de wolfsmuil).

Het aantal inzendingen voor de Walter Scott Prize is nog nooit zo hoog geweest als dit jaar. Zowel op de longlist als de shortlist stonden niet eerder zoveel titels.

Volgens de voorzitter van de jury, Alistair Moffat, representeren de zeven titels die op de shortlist staan de diversiteit en de brede stijl die het genre van de historische fictie nu omvat.

Op 13 juni wordt de winnaar van de Walter Scott Prize bekend gemaakt.

Meer nieuws

  • Nobelprijswinnaar en psycholoog Daniel Kahneman overleden

    28 maart 2024

    Woensdag 27 maart bereikte ons het droevige bericht dat psycholoog, Nobelprijswinnaar en schrijver Daniel Kahneman is overleden op negentigjarige leeftijd. Wij wensen zijn echtgenote, familie en naast...

    Lees het hele bericht
  • Jonny Steinberg wint The National Book Critics Circle Award met ‘Winnie & Nelson’

    25 maart 2024

    The National Book Critics Circle (NBCC) Award in de categorie biografie gaat dit jaar naar Winnie & Nelson. Portret van een huwelijk van Jonny Steinberg. In dit boek ontrafelt Jonny Steinberg het ...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights