Meridiaan Uitgevers van Overamstel naar Atlas Contact

Overamstel uitgevers en uitgeverij Atlas Contact maken bekend dat met ingang van 1 januari jongstleden de activiteiten van Meridiaan Uitgevers zijn overgegaan van Overamstel uitgevers naar uitgeverij Atlas Contact. Met de overname zijn ook de aan Meridiaan Uitgevers verbonden auteurs, alsmede uitgever Nelleke Geel en redacteur Huguette Hornstra, overgegaan. Tot de auteurs behoren o.a. Hilary Mantel, Rafael Chirbes, Jonas Jonasson, Charles Lewinsky, Dorit Rabinyan en Dinaw Mengestu.

Martijn Griffioen, directeur Overamstel uitgevers: “De verkoop van Meridiaan was niet gepland maar door de groei van Overamstel-uitgeverijen Hollands Diep, Lebowski en The House of Books en door de komst van Derksen, Van Egmond & Derksen, zijn we blij met de ruimte die Atlas Contact kan bieden aan de verdere ontwikkeling van Meridiaan en haar auteurs.”

Mizzi van der Pluijm, directeur-uitgever van uitgeverij Atlas Contact: “De komst van uitgever Nelleke Geel en redacteur Huguette Hornstra is een prachtige uitbreiding van ons team, de titels van Meridiaan zijn een uitstekende aanvulling op ons fonds. Daarin wordt door een diversiteit aan schrijvers en onderwerpen de veelzijdigheid van de wereld weerspiegeld. De hoge kwaliteit van de auteurs van Meridiaan en het internationale karakter van dat fonds zullen dit verder versterken. Wij zijn bijzonder blij met deze versterking en verheugen ons op de samenwerking.”

Overamstel uitgevers bestaat uit de volgende uitgeverijen: Carrera, Derksen, Van Egmond & Derksen, Hollands Diep, Horizon, Lebowski, Moon en The House of Books. Met deze uitgeverijen is Overamstel uitgevers actief binnen vrijwel alle genres: literatuur, sportboeken, thrillers, kinderboeken, kookboeken en geschiedenis.

Uitgeverij Atlas Contact is uitgever van zowel Nederlandstalige als vertaalde literatuur en literaire non -fictie. Zij geeft o.a. Julian Barnes, Jan Brokken, Jeroen Brouwers, Ian Buruma, Adriaan van Dis, Francis Fukuyama, Geert Mak, Vonne van der Meer, Mensje van Keulen, Steven Pinker, Salman Rushdie, Simon Schama, Dick Swaab, P.F. Thomése, Dimitri Verhulst en Bert Wagendorp uit.

Meer nieuws

  • Robin Block te gast in de podcast ‘Beeldspraak’ van Poëziecentrum

    16 april 2024

    In aflevering 31 van de podcast ‘Beeldspraak’ van Poëziecentrum is dichter Robin Block te gast. In de aflevering gaat David Van ReyBrouck in gesprek met Block over zijn dichtbundel Handleiding vo...

    Lees het hele bericht
  • Atlas Contact publiceert op 22 oktober 2024 de memoires van Aleksej Navalny getiteld ‘Patriot’

    11 april 2024

    Navalny is kort na zijn vergiftiging in 2020 aan Patriot begonnen. Het omvat zijn volledige levensverhaal: zijn jeugd, zijn activisme, zijn huwelijk en familie en zijn toewijding aan de zaak van de Ru...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights