Micha Hamel bewerkt ‘Een pure formaliteit’

Vanaf 28 augustus kunnen we weer naar nieuwe muziek van Micha Hamel luisteren. Muziektheatergezelschap Orkater brengt dan samen met Cello 8ctet Amsterdam Een pure formaliteit op het toneel. Hierin zal Hamels muziek live worden vertolkt door het octet en blokfluitiste Raphaëla Danksagmüller. De hoofdrollen zijn voor Pierre Bokma en Porgy Franssen, en de regie is in handen van Sarah Moeremans.

Micha Hamel is componist-dirigent en dichter. Bij Atlas Contact verschenen van hem de dichtbundels Alle enen opgeteld, bekroond met de Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs 2005, Luchtwortels, Nu je het vraagt en Bewegend doel. De laatste bundel werd genomineerd voor de VSB-poëzieprijs 2013. Ook vertaalde hij voor LJ Veen Klassiek de roman Sneeuwwitje van Donald Barthelme, die hij al eerder zeer succesvol tot tragische operette (Snow White) had bewerkt.

Orkater over Een pure formaliteit:

“Herinneringen, wie onthoudt die nou?”

Een Pure Formaliteit begint als een klassieke whodunnit. De beroemde schrijver Onoff  (Pierre Bokma) wordt verdacht van moord. Hij wordt opgepakt en ondervraagd door een commissaris (Porgy Franssen). Gaandeweg echter wordt de situatie diffuser en grimmiger, aangezien de schrijver zich niet kan herinneren wat hij op de avond van de moord gedaan heeft.

“Kunnen we het er over eens zijn dat u de waarheid spreekt over dat gedeelte van de dag waar uw herinneringen helder over zijn?”

Het is om radeloos van te worden. Wat is er precies gebeurd? Beschuldigt de commissaris een onschuldige of liegt de schrijver dat het gedrukt staat? Dan neemt het verhaal een onverwachte wending.

Een Pure Formaliteit is gebaseerd op de Italiaanse film Una pura formalita van Giuseppe Tornatore. De volledig doorgecomponeerde muziektheatervoorstelling gaat op woensdag 3 september in première in de Stadsschouwburg Amsterdam. Kaartverkoop via orkater.nl.

 

tournee 28 augustus t/m 11 oktober 2014 en 2 april t/m 17 mei 2015

 

tekst Giuseppe Tornatore en Pascal Quignard spel Pierre Bokma, Porgy Franssen, Erik Whien, Tirza de Boer cello Rares Mihailescu, Markus van den Munckhof, Mascha van Nieuwkerk, Lieselot Watté, Sanne Bijker, Oihana Aristizabal Puga, Claire Bleumer, Stephan Heber blokfluiten en duduks Raphaëla Danksagmüller decor Julian Maiwald kostuums Daphne de Winkel licht Stefan Dijkman geluid Robert van Delft dramaturgie Dorine Cremers regie assistentie Yannick Noomen vertaling en bewerking Micha Hamel, Sarah Moeremans, Dorine Cremers liedtekst K. Michel

Meer nieuws

  • ‘Rozige maanvissen’ van Sytse Jansma is genomineerd voor de C. Buddingh’-prijs 2024

    24 april 2024

    De dichtbundel Rozige maanvissen van Sytse Jansma is genomineerd voor de C. Buddingh'-prijs 2024. De prijs wordt sinds 1988 uitgereikt door Poetry International en bekroont het beste Nederlandstalige ...

    Lees het hele bericht
  • Niña Weijers met ‘Cassandra’ winnaar van de E. de Perronprijs 2022/23.

    23 april 2024

     Niña Weijers is met Cassandra de winnaar van de E. du Perronprijs 2022/23. De E. du Perronprijs is een initiatief van de gemeente Tilburg en Tilburg University. De prijs wordt uitgereikt sinds...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights