Michel Krielaars schrijft boek voor Maand van de Geschiedenis

Het boek voor de elfde Maand van de Geschiedenis wordt geschreven door Michel Krielaars.

De auteur van Het brilletje van Tsjechov was jarenlang Ruslandcorrespondent en is tegenwoordig naast auteur ook chef Boeken van NRC Handelsblad.

Het thema van dit jaar is Vriend & Vijand. Michel Krielaars gaat dit uitdiepen aan de hand van 25 jaar ‘einde van de Koude Oorlog’. Het boek wordt door de CPNB uitgegeven en is tijdens de Maand van de Geschiedenis, jaarlijks in oktober, in de boekhandel te koop voor 2,95 euro.

Michel Krielaars (1961) studeerde moderne geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam en specialiseerde zich in de Russische geschiedenis. Daarna was hij jarenlang redacteur voor Oost-Europa en de Sovjet-Unie bij NOS en Nova. Van 2007 tot 2012 was hij correspondent in Moskou voor NRC Handelsblad en tegenwoordig is hij chef Boeken van deze krant. Zijn onlangs verschenen non-fictie debuut, Het brilletje van Tsjechov, is het verslag van zijn reizen door Rusland in de voetsporen van de Russische auteur. Eerder verschenen zijn romans Meeuw, En het dansen gaat doorAfkomst en de verhalenbundel Vanillevla met frambozen.

In samenwerking met ruim dertig culturele, toeristische en mediapartners organiseert het Nederlands Openluchtmuseum de Maand van de Geschiedenis. Op zaterdag 18 oktober organiseert Het Rijksmuseum de Nacht van de Geschiedenis. De Libris Geschiedenis Prijs is een onderdeel van de Maand van de Geschiedenis en wordt op zondag 26 oktober uitgereikt. Naast het uitgeven van het boek van Krielaars selecteert de CPNB voor de Maand van de Geschiedenis een aantal toptitels binnen het thema, die speciaal onder de aandacht worden gebracht.

Meer nieuws

  • Nobelprijswinnaar en psycholoog Daniel Kahneman overleden

    28 maart 2024

    Woensdag 27 maart bereikte ons het droevige bericht dat psycholoog, Nobelprijswinnaar en schrijver Daniel Kahneman is overleden op negentigjarige leeftijd. Wij wensen zijn echtgenote, familie en naast...

    Lees het hele bericht
  • Jonny Steinberg wint The National Book Critics Circle Award met ‘Winnie & Nelson’

    25 maart 2024

    The National Book Critics Circle (NBCC) Award in de categorie biografie gaat dit jaar naar Winnie & Nelson. Portret van een huwelijk van Jonny Steinberg. In dit boek ontrafelt Jonny Steinberg het ...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights