Midas Dekkers schrijft Lofrede op ‘Erik of het klein insectenboek’ van Bomans

Midas Dekkers schrijft dit jaar De Lofrede op Erik of het klein insectenboek van Godfried Bomans, het boek dat centraal staat tijdens de campagne Nederland Leest 2013.

Zijn ode aan Bomans’ klassieker komt in de speciale Nederland Leest-editie van Erik of het klein insectenboek die in november door de openbare bibliotheken aan hun leden wordt cadeau gedaan.

Naturalis Biodiversity Center in Leiden staat de hele maand november in het teken van Erik of het klein insectenboek.
Op vrijdag 1 november wordt in Naturalis op feestelijke wijze het landelijke startschot gegeven voor Nederland Leest. Op zaterdag 30 november kunnen leden van de openbare bibliotheek gratis naar Naturalis met de Nederland Leest-pocket.
Nederland Leest.

Midas Dekkers (Haarlem, 1946) is bioloog en auteur van fictie en non-fictie voor kinderen en volwassenen. Hij is bekend om zijn volstrekt eigen insteek van thema’s en zijn originele kijk op zowel mens als dier. Deze zijn bijvoorbeeld terug te vinden in zijn boeken Lief dier (over bestialiteit), De larf (over kinderen) en Lichamelijke oefening (over sport). Hij schreef onder andere voor NRC Handelsblad, de Volkskrant en de Vara-gids en had meer dan 25 jaar lang een column in het Radio 1 – programma Vroege Vogels. In 2009 schreef Dekkers het Boekenweekessay Piep. Een kleine biologie der Letteren. Zijn meest recente werk is Rood, over zijn bewondering voor roodharige vrouwen.

Meer nieuws

  • Nobelprijswinnaar en psycholoog Daniel Kahneman overleden

    28 maart 2024

    Woensdag 27 maart bereikte ons het droevige bericht dat psycholoog, Nobelprijswinnaar en schrijver Daniel Kahneman is overleden op negentigjarige leeftijd. Wij wensen zijn echtgenote, familie en naast...

    Lees het hele bericht
  • Jonny Steinberg wint The National Book Critics Circle Award met ‘Winnie & Nelson’

    25 maart 2024

    The National Book Critics Circle (NBCC) Award in de categorie biografie gaat dit jaar naar Winnie & Nelson. Portret van een huwelijk van Jonny Steinberg. In dit boek ontrafelt Jonny Steinberg het ...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights