Monumentaal drieluik over hoe het is om mens te zijn

Hoe kunnen we beter omgaan met verandering, tegenslag, pijn en verdriet? Vincent Deary  stopte met zijn baan als psychotherapeut om zich volledig te richten op het boek dat hij altijd al had willen schrijven: het drieluik Hoe te leven.

Woensdag 29 september verschijnt het eerste deel: Hoe we leven. Hierin beschrijft Vincent Deary hoe krachtig de macht van gewoonte is. Aan de hand van intrigerende en herkenbare voorbeelden – van Daniel Dennett tot Mad Men, van ‘These Boots are Made for Walking’ tot Italo Calvino – schetst Deary hoe wij vast komen te zitten en hoe wij ons daaraan kunnen ontworstelen. Hoe we leven geeft een universeel portret van de menselijke conditie en laat zien dat verandering wel degelijk mogelijk is.

Het tweede deel, Hoe we vallen, wordt verwacht in 2016 en het derde deel, Hoe we opstaan, in 2018.

Meer nieuws

  • Robin Block te gast in de podcast ‘Beeldspraak’ van Poëziecentrum

    16 april 2024

    In aflevering 31 van de podcast ‘Beeldspraak’ van Poëziecentrum is dichter Robin Block te gast. In de aflevering gaat David Van ReyBrouck in gesprek met Block over zijn dichtbundel Handleiding vo...

    Lees het hele bericht
  • Atlas Contact publiceert op 22 oktober 2024 de memoires van Aleksej Navalny getiteld ‘Patriot’

    11 april 2024

    Navalny is kort na zijn vergiftiging in 2020 aan Patriot begonnen. Het omvat zijn volledige levensverhaal: zijn jeugd, zijn activisme, zijn huwelijk en familie en zijn toewijding aan de zaak van de Ru...

    Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

[twitget]
Geverifieerd door MonsterInsights