Nieuw boek van Marja Vuijsje is Boek van de week in Standaard der Letteren

Vandaag verschijnt het nieuwe boek van Marja Vuijsje, Het rijbewijs van Nematollah. Een migratiegeschiedenis. Het werd door  de Standaard der Letteren verkozen tot Boek van de week:

‘In Het rijbewijs van Nematollah doet Marja Vuijsje een poging om het verhaal van de Iraanse migrant Arash en zijn over de wereld verspreide familie te reconstrueren. Tegelijkertijd laat ze een eeuw Iraanse geschiedenis de revue passeren, voor velen hier een onbekend gegeven.

Het rijbewijs van Nematollah is even geslaagd als Ons kamp, Vuijsjes geschiedenis van haar eigen Joodse sociaaldemocratische familie, in 2013 genomineerd voor de Gouden Boekenuil en Libris Geschiedenisprijs. Ook daarin plaatste ze ‘de canon van gekoesterde herinneringen’ en de dubbelzinnige omgang van een familie met haar bewogen verleden tegenover gedegen geschiedschrijving.

Gevoelig, inlevend, maar ook informatief en op zijn manier actueel. ****’ – Peter Jacobs  in Standaard der Letteren

Marja Vuijsje is op maandag 31 augustus te gast in het VPRO Radio 1 programma Nooit meer slapen, op 2 september bij het radioprogramma Opium op 4 en op 27 september bij Wim Brands in VPRO Boeken.

 

Meer nieuws

  • Nobelprijswinnaar en psycholoog Daniel Kahneman overleden

    28 maart 2024

    Woensdag 27 maart bereikte ons het droevige bericht dat psycholoog, Nobelprijswinnaar en schrijver Daniel Kahneman is overleden op negentigjarige leeftijd. Wij wensen zijn echtgenote, familie en naast...

    Lees het hele bericht
  • Jonny Steinberg wint The National Book Critics Circle Award met ‘Winnie & Nelson’

    25 maart 2024

    The National Book Critics Circle (NBCC) Award in de categorie biografie gaat dit jaar naar Winnie & Nelson. Portret van een huwelijk van Jonny Steinberg. In dit boek ontrafelt Jonny Steinberg het ...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights