Nieuw literair festival in Den Bosch: Radio Verkade met o.a. Joris Luyendijk

Op zaterdagavond 16 mei vindt in de Verkadefabriek een nieuw literair luisterfestival plaats. Onder de noemer Radio Verkade presenteren Literair Productiehuis Wintertuin en de Verkadefabriek een veelzijdige avond met actuele woordcultuur: van boek tot live radio, van poëzie tot liedtekst.

Joris Luyendijk vertelt over hoe hij insiders uit de financiële wereld geheimen ontfutselde. Herman Koch gaat in gesprek met Tim Haars (New Kids) over literatuur, humor en televisie. Herman Brusselmans en Nederland Leest-ambassadeur A.L. Snijders spreken over hun afwijkende voorkeur voor de lengte van een verhaal. Bert Wagendorp praat met zijn dochter Hannah over hun Vader & Dochter-boek. Hoe is het om je debuut in de bestsellerlijst te zien staan? Jaap Robben geeft antwoord. Muziek is er onder meer van Meindert Talma, Kiki Schippers en JW Roy.

Onder leiding van dj Dennis Gaens is er bovendien een doorlopende live-radioshow waar talloze gasten van het festival aanschuiven voor interviews, voordrachten, muziek en reportages. Onder meer Piet Gerbrandy, Lucas de Waard en verschillende jonge talenten kruipen achter de microfoon.

Datum: Zaterdag 16 mei 2015
Locatie: Verkadefabriek, Boschdijkstraat 45, ‘s-Hertogenbosch
Zaal open: 19.30 uur         Aanvang programma: 20.00 uur
Toegang:  € 20 / € 18 (VF*- & bibliotheekpas)
Kaartverkoop: www.verkadefabriek.nl

Meer nieuws

  • Robin Block te gast in de podcast ‘Beeldspraak’ van Poëziecentrum

    16 april 2024

    In aflevering 31 van de podcast ‘Beeldspraak’ van Poëziecentrum is dichter Robin Block te gast. In de aflevering gaat David Van ReyBrouck in gesprek met Block over zijn dichtbundel Handleiding vo...

    Lees het hele bericht
  • Atlas Contact publiceert op 22 oktober 2024 de memoires van Aleksej Navalny getiteld ‘Patriot’

    11 april 2024

    Navalny is kort na zijn vergiftiging in 2020 aan Patriot begonnen. Het omvat zijn volledige levensverhaal: zijn jeugd, zijn activisme, zijn huwelijk en familie en zijn toewijding aan de zaak van de Ru...

    Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

[twitget]
Geverifieerd door MonsterInsights