Nieuwe roman van Haruki Murakami in november in Nederlandse vertaling

De nieuwe roman van de Japanse schrijver Haruki Murakami verschijnt in Japan op 24 februari en heeft als titel Kishidancho Goroshi ofwel Killing Commendatore. De Nederlandse vertaling verschijnt in november van dit jaar. De omvang van de Nederlandse vertaling zal naar verwachting ca. 800 bladzijden zijn.

Het boek bestaat uit twee delen, met de deeltitels ‘Emerging Ideas’ en ‘Moving Metaphor’. Voor het eerst in zeven jaar komt Murakami met een boek dat uit meerdere delen bestaat. De trilogie 1q84 verscheen in Nederland in 2010.

De Japanse schrijver, die vandaag zijn 68e verjaardag viert, geldt wereldwijd als een van de populairste hedendaagse auteurs. Zijn werk wordt in meer dan veertig landen uitgegeven en is bekroond met meerdere prijzen. In januari 2014 verscheen zijn recentste roman De kleurloze Tsukuru Tazaki en zijn pelgrimsjaren. Deze roman is juichend onthaald door de pers. In 2016 verscheen Mannen zonder vrouw, zeven nieuwe verhalen over de liefde.

Meer nieuws

  • Nobelprijswinnaar en psycholoog Daniel Kahneman overleden

    28 maart 2024

    Woensdag 27 maart bereikte ons het droevige bericht dat psycholoog, Nobelprijswinnaar en schrijver Daniel Kahneman is overleden op negentigjarige leeftijd. Wij wensen zijn echtgenote, familie en naast...

    Lees het hele bericht
  • Jonny Steinberg wint The National Book Critics Circle Award met ‘Winnie & Nelson’

    25 maart 2024

    The National Book Critics Circle (NBCC) Award in de categorie biografie gaat dit jaar naar Winnie & Nelson. Portret van een huwelijk van Jonny Steinberg. In dit boek ontrafelt Jonny Steinberg het ...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights