Op reis door Iran met Marja Vuijsje

In het najaar van 2016 organiseert Parsaban een speciale reis naar Iran met de schrijfster Marja Vuijsje. Voor haar laatste boek, Het rijbewijs van Nematollah, verdiepte zij zich in de geschiedenis, taal en cultuur van Iran. Ook maakte ze meerdere reizen naar het land.

In Het rijbewijs van Nematollah vertelt Marja Vuijsje het verhaal van een gewone Iraanse familie. Een gezin dat in de jaren zestig net als miljoenen anderen naar Peyton Place keek. Hun lotgevallen staan centraal in deze aangrijpende, ruim een eeuw omvattende kroniek. Maar de indrukwekkende geschiedenis van Iran komt ook voorbij, met als apotheose de Iraanse Revolutie en de diaspora van talloze families, onder wie de nazaten van Nematollah. Tijdens het werken aan dit boek raakte ze meer en meer gehecht aan het geboorteland van de door haar beschreven familie.

Tijdens deze 15-daagse tocht verzorgt Marja Vuijsje toelichtingen bij de historische plekken en bezienswaardigheden die worden bezocht. Speciale aandacht zal zij besteden aan bekende Iraanse schrijvers, dichters en denkers, en bij de manier waarop verhalen over helden, koningen en priesters uit de pre-Islamitische tijd worden gekoesterd door Iraniërs van nu.

Meer informatie over de reis vindt u hier.

Meer nieuws

  • Robin Block te gast in de podcast ‘Beeldspraak’ van Poëziecentrum

    16 april 2024

    In aflevering 31 van de podcast ‘Beeldspraak’ van Poëziecentrum is dichter Robin Block te gast. In de aflevering gaat David Van ReyBrouck in gesprek met Block over zijn dichtbundel Handleiding vo...

    Lees het hele bericht
  • Atlas Contact publiceert op 22 oktober 2024 de memoires van Aleksej Navalny getiteld ‘Patriot’

    11 april 2024

    Navalny is kort na zijn vergiftiging in 2020 aan Patriot begonnen. Het omvat zijn volledige levensverhaal: zijn jeugd, zijn activisme, zijn huwelijk en familie en zijn toewijding aan de zaak van de Ru...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights