P.F. Thomése wint Prijs van de Lezersjury van de Fintro Literatuurprijs

P.F. Thomése heeft voor zijn roman De onderwaterzwemmer de Prijs van de Lezersjury van de Fintro Literatuurprijs gewonnen. Dat werd zondag 5 juni bekendgemaakt bij de uitreiking van de prijs in Gent.

De Fintro Literatuurprijs (voorheen Gouden Boekenuil) is de meest prestigieuze Belgische literatuurprijs voor het beste Nederlandstalig literaire werk en bestaat uit twee onderscheidingen. De vakjury kent de prijs van de vakspecialisten toe, deze werd uitgereikt aan Hagar Peeters voor haar roman Malva. Daarnaast kent de Fintro Literatuurprijs een prijs van een Lezersjury bestaande uit 100 lezers.

Onder leiding van voorzitter Adil El Arbi lazen de 100 lezers van de Lezersjury de 5 titels van de shortlist en discussieerden erover op het online Lezersforum. Zij kozen overtuigd voor De onderwaterzwemmer.

Meer nieuws

 • Concertlezing Chopin rond de Evenaar in Diepenheim

  17 oktober 2017

  Op uitnodiging van Cultureel Comité Herberg de Pol brengen Jan Brokken (tekst) en Marcel Worms (piano) op zaterdag 11 november hun programma Chopin rond de Evenaar in Herberg de Pol in Diepenheim –...

  Lees het hele bericht
 • Jan Vantoortelboom en Carolijn Visser op shortlist Zeeuwse Boekenprijs

  13 oktober 2017

  Jan Vantoortelboom en Carolijn Visser zijn genomineerd voor de shortlist van de Zeeuwse Boekenprijs 2017. Vantoortelboom is genomineerd met zijn in mei verschenen roman De drager, Carolijn Visse...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda