P.F. Thomése wint Prijs van de Lezersjury van de Fintro Literatuurprijs

P.F. Thomése heeft voor zijn roman De onderwaterzwemmer de Prijs van de Lezersjury van de Fintro Literatuurprijs gewonnen. Dat werd zondag 5 juni bekendgemaakt bij de uitreiking van de prijs in Gent.

De Fintro Literatuurprijs (voorheen Gouden Boekenuil) is de meest prestigieuze Belgische literatuurprijs voor het beste Nederlandstalig literaire werk en bestaat uit twee onderscheidingen. De vakjury kent de prijs van de vakspecialisten toe, deze werd uitgereikt aan Hagar Peeters voor haar roman Malva. Daarnaast kent de Fintro Literatuurprijs een prijs van een Lezersjury bestaande uit 100 lezers.

Onder leiding van voorzitter Adil El Arbi lazen de 100 lezers van de Lezersjury de 5 titels van de shortlist en discussieerden erover op het online Lezersforum. Zij kozen overtuigd voor De onderwaterzwemmer.

Meer nieuws

 • De Jan Hanlo Essayprijsjury over ‘De nimf en de bunny’

  23 mei 2017

  Merlijn Schoonenboom was met zijn boek De nimf en de bunny één van de vijf genomineerden voor de Jan Hanlo Essayprijs, die 17 mei werd uitgereikt. Lees hieronder het juryrapport. Xandra Schutte,...

  Lees het hele bericht
 • Goede start voor In het buitengebied van Adriaan van Dis

  22 mei 2017

  Het nieuwe boek van Adriaan van Dis In het buitengebied verscheen op 16 mei en heeft al veel aandacht gekregen. Adriaan is te gast geweest bij De Wereld Draait Door, VPRO Boeken en De Nieuwsshow o...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda