Podcast Geert Mak: Wat de Europese Unie kan leren van de Republiek der Nederlanden

Vlak voor de verkiezingen lanceert Uitgeverij Atlas Contact vandaag een podcast van Geert Mak.

In een serie van acht delen vertelt Geert Mak over parallellen in de geschiedenis, over Europa en de wereld. Hij behandelt onderwerpen als de Europese Unie, democratie, Trump, waarom Geert Wilders geen Marine le Pen is, narcisme en het ontbreken van burgermoed.

Geert Mak: ‘We leven opnieuw in historische tijden. Voor de afwisseling las ik mee over de schouder van de toekomstige historicus die dit over een halve eeuw allemaal moet gaan beschrijven. Hoe zou die hiernaar kijken?’

Mizzi van der Pluijm, directeur-uitgever Atlas Contact: ‘Geert Mak is als geen ander in staat de grote lijn van de geschiedenis te verbinden aan het heden. In deze podcast komen alle elementen samen die zijn werk zo interessant maken en hij is als de beste in staat dat te vertellen.’

De podcast is te beluisteren via Soundcloud en vanaf morgen, 11 maart, ook via iTunes.

Meer nieuws

 • Concertlezing Chopin rond de Evenaar in Diepenheim

  17 oktober 2017

  Op uitnodiging van Cultureel Comité Herberg de Pol brengen Jan Brokken (tekst) en Marcel Worms (piano) op zaterdag 11 november hun programma Chopin rond de Evenaar in Herberg de Pol in Diepenheim –...

  Lees het hele bericht
 • Jan Vantoortelboom en Carolijn Visser op shortlist Zeeuwse Boekenprijs

  13 oktober 2017

  Jan Vantoortelboom en Carolijn Visser zijn genomineerd voor de shortlist van de Zeeuwse Boekenprijs 2017. Vantoortelboom is genomineerd met zijn in mei verschenen roman De drager, Carolijn Visse...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda