Podcast Geert Mak: Wat de Europese Unie kan leren van de Republiek der Nederlanden

Vlak voor de verkiezingen lanceert Uitgeverij Atlas Contact vandaag een podcast van Geert Mak.

In een serie van acht delen vertelt Geert Mak over parallellen in de geschiedenis, over Europa en de wereld. Hij behandelt onderwerpen als de Europese Unie, democratie, Trump, waarom Geert Wilders geen Marine le Pen is, narcisme en het ontbreken van burgermoed.

Geert Mak: ‘We leven opnieuw in historische tijden. Voor de afwisseling las ik mee over de schouder van de toekomstige historicus die dit over een halve eeuw allemaal moet gaan beschrijven. Hoe zou die hiernaar kijken?’

Mizzi van der Pluijm, directeur-uitgever Atlas Contact: ‘Geert Mak is als geen ander in staat de grote lijn van de geschiedenis te verbinden aan het heden. In deze podcast komen alle elementen samen die zijn werk zo interessant maken en hij is als de beste in staat dat te vertellen.’

De podcast is te beluisteren via Soundcloud en vanaf morgen, 11 maart, ook via iTunes.

Meer nieuws

 • De Jan Hanlo Essayprijsjury over ‘De nimf en de bunny’

  23 mei 2017

  Merlijn Schoonenboom was met zijn boek De nimf en de bunny één van de vijf genomineerden voor de Jan Hanlo Essayprijs, die 17 mei werd uitgereikt. Lees hieronder het juryrapport. Xandra Schutte,...

  Lees het hele bericht
 • Goede start voor In het buitengebied van Adriaan van Dis

  22 mei 2017

  Het nieuwe boek van Adriaan van Dis In het buitengebied verscheen op 16 mei en heeft al veel aandacht gekregen. Adriaan is te gast geweest bij De Wereld Draait Door, VPRO Boeken en De Nieuwsshow o...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda