President Obama neemt Colson Whiteheads ‘De ondergrondse spoorweg’ mee op vakantie

Elk jaar laat The White House weten wat President Obama die zomer gaat lezen. Ook dit jaar is de befaamde ‘summer reading list’ weer bekend gemaakt en voor deze zomer stond Colson Whiteheads The Underground Railroad op de planning. Eerder was het boek al door Oprah Winfrey geselecteerd voor haar Book Club.

De Nederlandse vertaling, De ondergrondse spoorweg, komt in januari 2017 uit bij Atlas Contact. Het boek vertelt het verhaal van Cora, een slavin op een katoenplantage in Georgia. Ze besluit om te vluchten, en met hulp van de Ondergrondse Spoorweg (een clandestien netwerk van anti-slavernijactivisten) begint ze een lange, huiveringwekkende reis door de zuidelijke staten van Amerika met de slavenpatrouille op haar hielen. In Whiteheads universum is de ondergrondse spoorweg een letterlijk tunnelstelsel dwars door Amerika heen, en leest Cora’s reis als een macabere Alice in Wonderland.

Meer nieuws

 • De Jan Hanlo Essayprijsjury over ‘De nimf en de bunny’

  23 mei 2017

  Merlijn Schoonenboom was met zijn boek De nimf en de bunny één van de vijf genomineerden voor de Jan Hanlo Essayprijs, die 17 mei werd uitgereikt. Lees hieronder het juryrapport. Xandra Schutte,...

  Lees het hele bericht
 • Goede start voor In het buitengebied van Adriaan van Dis

  22 mei 2017

  Het nieuwe boek van Adriaan van Dis In het buitengebied verscheen op 16 mei en heeft al veel aandacht gekregen. Adriaan is te gast geweest bij De Wereld Draait Door, VPRO Boeken en De Nieuwsshow o...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda