President Obama neemt Colson Whiteheads ‘De ondergrondse spoorweg’ mee op vakantie

Elk jaar laat The White House weten wat President Obama die zomer gaat lezen. Ook dit jaar is de befaamde ‘summer reading list’ weer bekend gemaakt en voor deze zomer stond Colson Whiteheads The Underground Railroad op de planning. Eerder was het boek al door Oprah Winfrey geselecteerd voor haar Book Club.

De Nederlandse vertaling, De ondergrondse spoorweg, komt in januari 2017 uit bij Atlas Contact. Het boek vertelt het verhaal van Cora, een slavin op een katoenplantage in Georgia. Ze besluit om te vluchten, en met hulp van de Ondergrondse Spoorweg (een clandestien netwerk van anti-slavernijactivisten) begint ze een lange, huiveringwekkende reis door de zuidelijke staten van Amerika met de slavenpatrouille op haar hielen. In Whiteheads universum is de ondergrondse spoorweg een letterlijk tunnelstelsel dwars door Amerika heen, en leest Cora’s reis als een macabere Alice in Wonderland.

Meer nieuws

 • Concertlezing Chopin rond de Evenaar in Diepenheim

  17 oktober 2017

  Op uitnodiging van Cultureel Comité Herberg de Pol brengen Jan Brokken (tekst) en Marcel Worms (piano) op zaterdag 11 november hun programma Chopin rond de Evenaar in Herberg de Pol in Diepenheim –...

  Lees het hele bericht
 • Jan Vantoortelboom en Carolijn Visser op shortlist Zeeuwse Boekenprijs

  13 oktober 2017

  Jan Vantoortelboom en Carolijn Visser zijn genomineerd voor de shortlist van de Zeeuwse Boekenprijs 2017. Vantoortelboom is genomineerd met zijn in mei verschenen roman De drager, Carolijn Visse...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda