Rebekka de Wit wint de TAZ-deAuteurs debutantenprijs 2016

In samenwerking met deAuteurs en Vrijstaat O. is er dit jaar de TAZ-deAuteurs debutantenprijs voor de meest beloftevolle debutant. De zes juryleden kregen negen titels van debutanten te lezen. Rebekka de Wit mocht de prijs in ontvangst nemen voor haar debuut We komen nog één wonder tekort.

De jury had het volgende over de r0man te zeggen:

‘TAZ heeft een eigenheid en karakter en de jury wil dit ook doortrekken naar de debutantenprijs. De jury heeft veel potentieel en talent ontdekt. Kiezen was niet evident.

Toch is er één werk  dat de anderen overstijgt en dat zich van de andere debuten onderscheidt. De jury was gecharmeerd door de ontwapenende taal. Het boek is vernieuwend,  jong, ernstig maar toch met humor, als het ware rouw en rauw.

De auteur is één met het boek. De gedachten en taal overstijgen de werkelijkheid.
Een prototype voor de jonge generatie.’

 

Meer nieuws

 • De Jan Hanlo Essayprijsjury over ‘De nimf en de bunny’

  23 mei 2017

  Merlijn Schoonenboom was met zijn boek De nimf en de bunny één van de vijf genomineerden voor de Jan Hanlo Essayprijs, die 17 mei werd uitgereikt. Lees hieronder het juryrapport. Xandra Schutte,...

  Lees het hele bericht
 • Goede start voor In het buitengebied van Adriaan van Dis

  22 mei 2017

  Het nieuwe boek van Adriaan van Dis In het buitengebied verscheen op 16 mei en heeft al veel aandacht gekregen. Adriaan is te gast geweest bij De Wereld Draait Door, VPRO Boeken en De Nieuwsshow o...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda