Rebekka de Wit wint de TAZ-deAuteurs debutantenprijs 2016

In samenwerking met deAuteurs en Vrijstaat O. is er dit jaar de TAZ-deAuteurs debutantenprijs voor de meest beloftevolle debutant. De zes juryleden kregen negen titels van debutanten te lezen. Rebekka de Wit mocht de prijs in ontvangst nemen voor haar debuut We komen nog één wonder tekort.

De jury had het volgende over de r0man te zeggen:

‘TAZ heeft een eigenheid en karakter en de jury wil dit ook doortrekken naar de debutantenprijs. De jury heeft veel potentieel en talent ontdekt. Kiezen was niet evident.

Toch is er één werk  dat de anderen overstijgt en dat zich van de andere debuten onderscheidt. De jury was gecharmeerd door de ontwapenende taal. Het boek is vernieuwend,  jong, ernstig maar toch met humor, als het ware rouw en rauw.

De auteur is één met het boek. De gedachten en taal overstijgen de werkelijkheid.
Een prototype voor de jonge generatie.’

 

Meer nieuws

  • Robin Block te gast in de podcast ‘Beeldspraak’ van Poëziecentrum

    16 april 2024

    In aflevering 31 van de podcast ‘Beeldspraak’ van Poëziecentrum is dichter Robin Block te gast. In de aflevering gaat David Van ReyBrouck in gesprek met Block over zijn dichtbundel Handleiding vo...

    Lees het hele bericht
  • Atlas Contact publiceert op 22 oktober 2024 de memoires van Aleksej Navalny getiteld ‘Patriot’

    11 april 2024

    Navalny is kort na zijn vergiftiging in 2020 aan Patriot begonnen. Het omvat zijn volledige levensverhaal: zijn jeugd, zijn activisme, zijn huwelijk en familie en zijn toewijding aan de zaak van de Ru...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights