Rebekka de Wit wint de TAZ-deAuteurs debutantenprijs 2016

In samenwerking met deAuteurs en Vrijstaat O. is er dit jaar de TAZ-deAuteurs debutantenprijs voor de meest beloftevolle debutant. De zes juryleden kregen negen titels van debutanten te lezen. Rebekka de Wit mocht de prijs in ontvangst nemen voor haar debuut We komen nog één wonder tekort.

De jury had het volgende over de r0man te zeggen:

‘TAZ heeft een eigenheid en karakter en de jury wil dit ook doortrekken naar de debutantenprijs. De jury heeft veel potentieel en talent ontdekt. Kiezen was niet evident.

Toch is er één werk  dat de anderen overstijgt en dat zich van de andere debuten onderscheidt. De jury was gecharmeerd door de ontwapenende taal. Het boek is vernieuwend,  jong, ernstig maar toch met humor, als het ware rouw en rauw.

De auteur is één met het boek. De gedachten en taal overstijgen de werkelijkheid.
Een prototype voor de jonge generatie.’

 

Meer nieuws

 • Concertlezing Chopin rond de Evenaar in Diepenheim

  17 oktober 2017

  Op uitnodiging van Cultureel Comité Herberg de Pol brengen Jan Brokken (tekst) en Marcel Worms (piano) op zaterdag 11 november hun programma Chopin rond de Evenaar in Herberg de Pol in Diepenheim –...

  Lees het hele bericht
 • Jan Vantoortelboom en Carolijn Visser op shortlist Zeeuwse Boekenprijs

  13 oktober 2017

  Jan Vantoortelboom en Carolijn Visser zijn genomineerd voor de shortlist van de Zeeuwse Boekenprijs 2017. Vantoortelboom is genomineerd met zijn in mei verschenen roman De drager, Carolijn Visse...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda