Renée van Marissing leidt Andreas Burnier Leesclub

In aanloop naar het programma Grote Denkers: Andreas Burnier organiseert De Balie in Amsterdam op maandag 13 maart de Andreas Burnier Leesclub voor iedereen die altijd al iets van Burnier wilden lezen of voor wie zich verder in haar werk wil verdiepen. Onder leiding van schrijver Renée van Marissing wordt Burniers beroemde werk Het Jongensuur (1969) – geprezen om zijn originaliteit, maar verguisd om de expliciet lesbische inhoud – en haar essay Van masculinisme naar androgynie uit de essaybundel De zwembadmentaliteit (1979) gelezen.

Renée van Marissing (1979) is schrijver van romans, hoorspelen en (muziek)theater teksten. Daarnaast treedt ze vaak op met haar teksten, alleen of samen met muzikanten / dansers / beeldend kunstenaars. September 2017 verschijnt haar nieuwe roman, Parttime astronaut bij uitgeverij Atlas Contact.

Een kaartje kost 5 euro inclusief een consumptiebon. Er zijn een beperkt aantal kaartjes beschikbaar. Ga je naar Grote Denkers? Dan heb je gratis toegang tot deze avond.

Meer informatie over de Andreas Burnier Leesclub is hier te vinden.

 

Donderdag 16 maart: ‘Grote Denkers: Andreas Burnier’

Op donderdag 16 maart staat Andreas Burnier centraal in de serie Grote Denkers in De Balie. Dit is een programmareeks waarin inspirerende vrouwelijke schrijvers/denkers uit de wereldgeschiedenis centraal staan. Met bijdragen van o.a. Elisabeth Lockhorn, Elsbeth Etty, Maxim Februari en Rosanne Hertzberger. Zie hier voor tickets en meer informatie.

Meer nieuws

 • Concertlezing Chopin rond de Evenaar in Diepenheim

  17 oktober 2017

  Op uitnodiging van Cultureel Comité Herberg de Pol brengen Jan Brokken (tekst) en Marcel Worms (piano) op zaterdag 11 november hun programma Chopin rond de Evenaar in Herberg de Pol in Diepenheim –...

  Lees het hele bericht
 • Jan Vantoortelboom en Carolijn Visser op shortlist Zeeuwse Boekenprijs

  13 oktober 2017

  Jan Vantoortelboom en Carolijn Visser zijn genomineerd voor de shortlist van de Zeeuwse Boekenprijs 2017. Vantoortelboom is genomineerd met zijn in mei verschenen roman De drager, Carolijn Visse...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda