Renée van Marissing leidt Andreas Burnier Leesclub

In aanloop naar het programma Grote Denkers: Andreas Burnier organiseert De Balie in Amsterdam op maandag 13 maart de Andreas Burnier Leesclub voor iedereen die altijd al iets van Burnier wilden lezen of voor wie zich verder in haar werk wil verdiepen. Onder leiding van schrijver Renée van Marissing wordt Burniers beroemde werk Het Jongensuur (1969) – geprezen om zijn originaliteit, maar verguisd om de expliciet lesbische inhoud – en haar essay Van masculinisme naar androgynie uit de essaybundel De zwembadmentaliteit (1979) gelezen.

Renée van Marissing (1979) is schrijver van romans, hoorspelen en (muziek)theater teksten. Daarnaast treedt ze vaak op met haar teksten, alleen of samen met muzikanten / dansers / beeldend kunstenaars. September 2017 verschijnt haar nieuwe roman, Parttime astronaut bij uitgeverij Atlas Contact.

Een kaartje kost 5 euro inclusief een consumptiebon. Er zijn een beperkt aantal kaartjes beschikbaar. Ga je naar Grote Denkers? Dan heb je gratis toegang tot deze avond.

Meer informatie over de Andreas Burnier Leesclub is hier te vinden.

 

Donderdag 16 maart: ‘Grote Denkers: Andreas Burnier’

Op donderdag 16 maart staat Andreas Burnier centraal in de serie Grote Denkers in De Balie. Dit is een programmareeks waarin inspirerende vrouwelijke schrijvers/denkers uit de wereldgeschiedenis centraal staan. Met bijdragen van o.a. Elisabeth Lockhorn, Elsbeth Etty, Maxim Februari en Rosanne Hertzberger. Zie hier voor tickets en meer informatie.

Meer nieuws

  • Robin Block te gast in de podcast ‘Beeldspraak’ van Poëziecentrum

    16 april 2024

    In aflevering 31 van de podcast ‘Beeldspraak’ van Poëziecentrum is dichter Robin Block te gast. In de aflevering gaat David Van ReyBrouck in gesprek met Block over zijn dichtbundel Handleiding vo...

    Lees het hele bericht
  • Atlas Contact publiceert op 22 oktober 2024 de memoires van Aleksej Navalny getiteld ‘Patriot’

    11 april 2024

    Navalny is kort na zijn vergiftiging in 2020 aan Patriot begonnen. Het omvat zijn volledige levensverhaal: zijn jeugd, zijn activisme, zijn huwelijk en familie en zijn toewijding aan de zaak van de Ru...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights