Rob van Essen gastschrijver aan de Radboud Universiteit

Rob van Essen is de nieuwe gastschrijver aan de Faculteit der Letteren van de Radboud Universiteit. Van Essen neemt daarmee het stokje over van Das Magazin vorig jaar en Marja Pruis, Kees ‘t Hart en Christiaan Weijts voor hen.

In 2015 won Van Essen met Hier wonen ook mensen de allereerste J.M.A. Biesheuvelprijs voor de beste Nederlandse korte verhalenbundel. Hij is dus uitstekend geplaatst om de studenten van de MA Letterkunde in te wijden in de geheimen van een goed kort verhaal.

Op 25 augustus verzorgt Van Essen de openingslezing van de MA Letterkunde: ‘De geest in de machine’. Is er achter te komen wat een schrijver doet wanneer hij schrijft? Weet de schrijver zélf wat schrijven is? Hoe dénkt de schrijver dat hij schrijft, hoe denkt de lezer dat de schrijver schrijft? Kijk hier voor meer informatie over de lezing of ga naar rvessen.wordpress.com.

Meer nieuws

 • Goede start voor In het buitengebied van Adriaan van Dis

  22 mei 2017

  Het nieuwe boek van Adriaan van Dis In het buitengebied verscheen op 16 mei en heeft al veel aandacht gekregen. Adriaan is te gast geweest bij De Wereld Draait Door, VPRO Boeken en De Nieuwsshow o...

  Lees het hele bericht
 • Atlas Contact zoekt stagiair(e) pr & marketing non-fictie

  18 mei 2017

  Per 1 augustus zoekt Uitgeverij Atlas Contact een gedreven stagiair(e) op de afdeling pr & marketing non-fictie voor 36 uur per week. Wil jij ervaring opdoen binnen de uitgeverij en leren hoe boek...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda