Rob van Essen gastschrijver aan de Radboud Universiteit

Rob van Essen is de nieuwe gastschrijver aan de Faculteit der Letteren van de Radboud Universiteit. Van Essen neemt daarmee het stokje over van Das Magazin vorig jaar en Marja Pruis, Kees ‘t Hart en Christiaan Weijts voor hen.

In 2015 won Van Essen met Hier wonen ook mensen de allereerste J.M.A. Biesheuvelprijs voor de beste Nederlandse korte verhalenbundel. Hij is dus uitstekend geplaatst om de studenten van de MA Letterkunde in te wijden in de geheimen van een goed kort verhaal.

Op 25 augustus verzorgt Van Essen de openingslezing van de MA Letterkunde: ‘De geest in de machine’. Is er achter te komen wat een schrijver doet wanneer hij schrijft? Weet de schrijver zélf wat schrijven is? Hoe dénkt de schrijver dat hij schrijft, hoe denkt de lezer dat de schrijver schrijft? Kijk hier voor meer informatie over de lezing of ga naar rvessen.wordpress.com.

Meer nieuws

 • Concertlezing Chopin rond de Evenaar in Diepenheim

  17 oktober 2017

  Op uitnodiging van Cultureel Comité Herberg de Pol brengen Jan Brokken (tekst) en Marcel Worms (piano) op zaterdag 11 november hun programma Chopin rond de Evenaar in Herberg de Pol in Diepenheim –...

  Lees het hele bericht
 • Jan Vantoortelboom en Carolijn Visser op shortlist Zeeuwse Boekenprijs

  13 oktober 2017

  Jan Vantoortelboom en Carolijn Visser zijn genomineerd voor de shortlist van de Zeeuwse Boekenprijs 2017. Vantoortelboom is genomineerd met zijn in mei verschenen roman De drager, Carolijn Visse...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda