Signeermarathon van Bert Wagendorp bij Broese Boekverkopers

Bert Wagendorp signeerde zaterdag 4 juni exclusief 1000 exemplaren van zijn nieuwe boek Een zaterdagmiddag bij Broese Boekverkopers in Utrecht.

Wagendorp signeerde de 1000 exemplaren ter lancering van zijn nieuwe boek Een zaterdagmiddag. In deze novelle vertelt de dochter van een schoolmeester haar zoon eindelijk wat er is gebeurd. Hoe een Engelse bom haar broertje doodde – en de grote droom van haar vader. Maar terwijl ze praat, bekruipt haar zoon steeds sterker het gevoel dat haar verhaal over veel meer gaat dan een noodlottige zaterdagmiddag, zeventig jaar geleden. Zijn moeder overhandigt hem de sleutel van een deur die altijd gesloten was: die naar zijn eigen bestaan. Het boek is stijlvol en subtiel geïllustreerd door Ien van Laanen.

Bert Wagendorp (1956) is columnist bij de Volkskrant. Voor deze krant versloeg hij vanaf 1989 alle grote wielerwedstrijden, waaronder zes keer de Tour de France. Hiernaast is hij medeoprichter en redacteur van het wielertijdschrift  De Muur. Wagendorp publiceerde eerder de novelle De Proloog, de verhalenbundel De dubbele schaar, een verzameling columns met Het jongensparadijs en de bejubelde roman Ventoux. Bert Wagendorp voegt met Een zaterdagmiddag een juweel van een vertelling toe aan zijn oeuvre.

13331052_1257433080948734_6700210710492957447_n

Meer nieuws

 • Concertlezing Chopin rond de Evenaar in Diepenheim

  17 oktober 2017

  Op uitnodiging van Cultureel Comité Herberg de Pol brengen Jan Brokken (tekst) en Marcel Worms (piano) op zaterdag 11 november hun programma Chopin rond de Evenaar in Herberg de Pol in Diepenheim –...

  Lees het hele bericht
 • Jan Vantoortelboom en Carolijn Visser op shortlist Zeeuwse Boekenprijs

  13 oktober 2017

  Jan Vantoortelboom en Carolijn Visser zijn genomineerd voor de shortlist van de Zeeuwse Boekenprijs 2017. Vantoortelboom is genomineerd met zijn in mei verschenen roman De drager, Carolijn Visse...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda