Signeermarathon van Bert Wagendorp bij Broese Boekverkopers

Bert Wagendorp signeerde zaterdag 4 juni exclusief 1000 exemplaren van zijn nieuwe boek Een zaterdagmiddag bij Broese Boekverkopers in Utrecht.

Wagendorp signeerde de 1000 exemplaren ter lancering van zijn nieuwe boek Een zaterdagmiddag. In deze novelle vertelt de dochter van een schoolmeester haar zoon eindelijk wat er is gebeurd. Hoe een Engelse bom haar broertje doodde – en de grote droom van haar vader. Maar terwijl ze praat, bekruipt haar zoon steeds sterker het gevoel dat haar verhaal over veel meer gaat dan een noodlottige zaterdagmiddag, zeventig jaar geleden. Zijn moeder overhandigt hem de sleutel van een deur die altijd gesloten was: die naar zijn eigen bestaan. Het boek is stijlvol en subtiel geïllustreerd door Ien van Laanen.

Bert Wagendorp (1956) is columnist bij de Volkskrant. Voor deze krant versloeg hij vanaf 1989 alle grote wielerwedstrijden, waaronder zes keer de Tour de France. Hiernaast is hij medeoprichter en redacteur van het wielertijdschrift  De Muur. Wagendorp publiceerde eerder de novelle De Proloog, de verhalenbundel De dubbele schaar, een verzameling columns met Het jongensparadijs en de bejubelde roman Ventoux. Bert Wagendorp voegt met Een zaterdagmiddag een juweel van een vertelling toe aan zijn oeuvre.

13331052_1257433080948734_6700210710492957447_n

Meer nieuws

  • Nobelprijswinnaar en psycholoog Daniel Kahneman overleden

    28 maart 2024

    Woensdag 27 maart bereikte ons het droevige bericht dat psycholoog, Nobelprijswinnaar en schrijver Daniel Kahneman is overleden op negentigjarige leeftijd. Wij wensen zijn echtgenote, familie en naast...

    Lees het hele bericht
  • Jonny Steinberg wint The National Book Critics Circle Award met ‘Winnie & Nelson’

    25 maart 2024

    The National Book Critics Circle (NBCC) Award in de categorie biografie gaat dit jaar naar Winnie & Nelson. Portret van een huwelijk van Jonny Steinberg. In dit boek ontrafelt Jonny Steinberg het ...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights