Signeermarathon van Bert Wagendorp bij Broese Boekverkopers

Bert Wagendorp signeerde zaterdag 4 juni exclusief 1000 exemplaren van zijn nieuwe boek Een zaterdagmiddag bij Broese Boekverkopers in Utrecht.

Wagendorp signeerde de 1000 exemplaren ter lancering van zijn nieuwe boek Een zaterdagmiddag. In deze novelle vertelt de dochter van een schoolmeester haar zoon eindelijk wat er is gebeurd. Hoe een Engelse bom haar broertje doodde – en de grote droom van haar vader. Maar terwijl ze praat, bekruipt haar zoon steeds sterker het gevoel dat haar verhaal over veel meer gaat dan een noodlottige zaterdagmiddag, zeventig jaar geleden. Zijn moeder overhandigt hem de sleutel van een deur die altijd gesloten was: die naar zijn eigen bestaan. Het boek is stijlvol en subtiel geïllustreerd door Ien van Laanen.

Bert Wagendorp (1956) is columnist bij de Volkskrant. Voor deze krant versloeg hij vanaf 1989 alle grote wielerwedstrijden, waaronder zes keer de Tour de France. Hiernaast is hij medeoprichter en redacteur van het wielertijdschrift  De Muur. Wagendorp publiceerde eerder de novelle De Proloog, de verhalenbundel De dubbele schaar, een verzameling columns met Het jongensparadijs en de bejubelde roman Ventoux. Bert Wagendorp voegt met Een zaterdagmiddag een juweel van een vertelling toe aan zijn oeuvre.

13331052_1257433080948734_6700210710492957447_n

Meer nieuws

 • De Jan Hanlo Essayprijsjury over ‘De nimf en de bunny’

  23 mei 2017

  Merlijn Schoonenboom was met zijn boek De nimf en de bunny één van de vijf genomineerden voor de Jan Hanlo Essayprijs, die 17 mei werd uitgereikt. Lees hieronder het juryrapport. Xandra Schutte,...

  Lees het hele bericht
 • Goede start voor In het buitengebied van Adriaan van Dis

  22 mei 2017

  Het nieuwe boek van Adriaan van Dis In het buitengebied verscheen op 16 mei en heeft al veel aandacht gekregen. Adriaan is te gast geweest bij De Wereld Draait Door, VPRO Boeken en De Nieuwsshow o...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda