Spaanse vertaalrechten ‘Op zee’ van Toine Heijmans verkocht

Deze week zijn de vertaalrechten van Op zee van Toine Heijmans verkocht aan de Spaanse uitgeverij Acantilado, uitgeverij van auteurs als Erwin Mortier, Nadine Gordimer, Roberto Bolaño en Daniel Kehlmann. De Spaanse vertaling zal niet alleen in Spanje in de boekhandel verschijnen, maar ook in heel Spaanstalig Zuid-Amerika en in de Verenigde Staten.

Dit is niet de eerste stap die Heijmans in het buitenland zet.  Eerder boekte Op zee al succes in Frankrijk, waar het de Prix Médicis Etranger en de Le Prix du Marais 2014 won. De rechten werden verder verkocht in onder andere Duitsland, Hongarije en Turkije.

Op zee is het debuut van Toine Heijmans en is in 2013 verfilmd. Begin dit jaar verscheen de opvolger Pristina.

Meer nieuws

  • Robin Block te gast in de podcast ‘Beeldspraak’ van Poëziecentrum

    16 april 2024

    In aflevering 31 van de podcast ‘Beeldspraak’ van Poëziecentrum is dichter Robin Block te gast. In de aflevering gaat David Van ReyBrouck in gesprek met Block over zijn dichtbundel Handleiding vo...

    Lees het hele bericht
  • Atlas Contact publiceert op 22 oktober 2024 de memoires van Aleksej Navalny getiteld ‘Patriot’

    11 april 2024

    Navalny is kort na zijn vergiftiging in 2020 aan Patriot begonnen. Het omvat zijn volledige levensverhaal: zijn jeugd, zijn activisme, zijn huwelijk en familie en zijn toewijding aan de zaak van de Ru...

    Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

[twitget]
Geverifieerd door MonsterInsights