TEDx talk: Bastiaan Everink over de ommezwaai van elitesoldaat naar operazanger

Kijk en luister naar Bastiaan Everink over zijn carrièreswitch van militair naar operazanger, naar aanleiding van zijn onlangs verschenen boek Strijdtoneel.

Bastiaan Everink is een gedreven elitesoldaat, maar na een militaire missie in Noord-Irak, in de nasleep van de Eerste Golfoorlog, begint hij te twijfelen aan zijn roeping als marinier. Als hij op een avond geraakt wordt door de opera Parsifal van Richard Wagner, besluit hij het roer compleet om te gooien. Hij verlaat het Korps Mariniers om klassieke zang te studeren aan het conservatorium in Enschede. Met de discipline die het leger hem bijbracht, weet hij zich – millimeter voor millimeter – een plek te veroveren op de operabühne. Hij krijgt vele tegenslagen te verwerken en moet ondertussen zien af te rekenen met oude spookbeelden, want hoewel er een nieuwe toekomst gloort, rust het verleden niet.

In Strijdtoneel vertelt Bastiaan Everink over de fascinerende ommezwaai van elitesoldaat naar operazanger. Joost Galema tekent zijn verhaal op.

Deze TEDx talk is Engelstalig.

Meer nieuws

  • Robin Block te gast in de podcast ‘Beeldspraak’ van Poëziecentrum

    16 april 2024

    In aflevering 31 van de podcast ‘Beeldspraak’ van Poëziecentrum is dichter Robin Block te gast. In de aflevering gaat David Van ReyBrouck in gesprek met Block over zijn dichtbundel Handleiding vo...

    Lees het hele bericht
  • Atlas Contact publiceert op 22 oktober 2024 de memoires van Aleksej Navalny getiteld ‘Patriot’

    11 april 2024

    Navalny is kort na zijn vergiftiging in 2020 aan Patriot begonnen. Het omvat zijn volledige levensverhaal: zijn jeugd, zijn activisme, zijn huwelijk en familie en zijn toewijding aan de zaak van de Ru...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights