Vier titels van Atlas Contact op longlist ECI Literatuurprijs 2016

De longlist van de ECI Literatuurprijs 2016 is vandaag bekendgemaakt. Voor Atlas Contact zijn er vier genomineerden: Roel Bentz van den Berg met Het naderen van een brug, Hanna Bervoets met Ivanov, H.M. Van den Brink met Dijk en Mensje van Keulen met Schoppenvrouw.

Uit meer dan 450 ingezonden boeken stelt de vakjury van de ECI Literatuurprijs 2016 een longlist samen. Op deze longlist staan 25 titels die kans maken om de prijs te winnen.

De ECI Literatuurprijs is de bekroning voor het beste Nederlandstalige literaire boek – in de categorieën fictie en non-fictie. De ECI Literatuurprijs, die bestaat uit een bedrag van €50.000, wordt jaarlijks uitgereikt door een jury van beroepsrecensenten uit Nederland en Vlaanderen. Op 16 september wordt de shortlist van maximaal zes genomineerden bekendgemaakt, op 10 november de winnaar.

Via deze link zijn de overige genomineerden te zien.

Meer nieuws

  • Nobelprijswinnaar en psycholoog Daniel Kahneman overleden

    28 maart 2024

    Woensdag 27 maart bereikte ons het droevige bericht dat psycholoog, Nobelprijswinnaar en schrijver Daniel Kahneman is overleden op negentigjarige leeftijd. Wij wensen zijn echtgenote, familie en naast...

    Lees het hele bericht
  • Jonny Steinberg wint The National Book Critics Circle Award met ‘Winnie & Nelson’

    25 maart 2024

    The National Book Critics Circle (NBCC) Award in de categorie biografie gaat dit jaar naar Winnie & Nelson. Portret van een huwelijk van Jonny Steinberg. In dit boek ontrafelt Jonny Steinberg het ...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights