Vier titels van Atlas Contact op longlist ECI Literatuurprijs 2016

De longlist van de ECI Literatuurprijs 2016 is vandaag bekendgemaakt. Voor Atlas Contact zijn er vier genomineerden: Roel Bentz van den Berg met Het naderen van een brug, Hanna Bervoets met Ivanov, H.M. Van den Brink met Dijk en Mensje van Keulen met Schoppenvrouw.

Uit meer dan 450 ingezonden boeken stelt de vakjury van de ECI Literatuurprijs 2016 een longlist samen. Op deze longlist staan 25 titels die kans maken om de prijs te winnen.

De ECI Literatuurprijs is de bekroning voor het beste Nederlandstalige literaire boek – in de categorieën fictie en non-fictie. De ECI Literatuurprijs, die bestaat uit een bedrag van €50.000, wordt jaarlijks uitgereikt door een jury van beroepsrecensenten uit Nederland en Vlaanderen. Op 16 september wordt de shortlist van maximaal zes genomineerden bekendgemaakt, op 10 november de winnaar.

Via deze link zijn de overige genomineerden te zien.

Meer nieuws

 • De Jan Hanlo Essayprijsjury over ‘De nimf en de bunny’

  23 mei 2017

  Merlijn Schoonenboom was met zijn boek De nimf en de bunny één van de vijf genomineerden voor de Jan Hanlo Essayprijs, die 17 mei werd uitgereikt. Lees hieronder het juryrapport. Xandra Schutte,...

  Lees het hele bericht
 • Goede start voor In het buitengebied van Adriaan van Dis

  22 mei 2017

  Het nieuwe boek van Adriaan van Dis In het buitengebied verscheen op 16 mei en heeft al veel aandacht gekregen. Adriaan is te gast geweest bij De Wereld Draait Door, VPRO Boeken en De Nieuwsshow o...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda