Vier titels van Atlas Contact op longlist ECI Literatuurprijs 2016

De longlist van de ECI Literatuurprijs 2016 is vandaag bekendgemaakt. Voor Atlas Contact zijn er vier genomineerden: Roel Bentz van den Berg met Het naderen van een brug, Hanna Bervoets met Ivanov, H.M. Van den Brink met Dijk en Mensje van Keulen met Schoppenvrouw.

Uit meer dan 450 ingezonden boeken stelt de vakjury van de ECI Literatuurprijs 2016 een longlist samen. Op deze longlist staan 25 titels die kans maken om de prijs te winnen.

De ECI Literatuurprijs is de bekroning voor het beste Nederlandstalige literaire boek – in de categorieën fictie en non-fictie. De ECI Literatuurprijs, die bestaat uit een bedrag van €50.000, wordt jaarlijks uitgereikt door een jury van beroepsrecensenten uit Nederland en Vlaanderen. Op 16 september wordt de shortlist van maximaal zes genomineerden bekendgemaakt, op 10 november de winnaar.

Via deze link zijn de overige genomineerden te zien.

Meer nieuws

 • Concertlezing Chopin rond de Evenaar in Diepenheim

  17 oktober 2017

  Op uitnodiging van Cultureel Comité Herberg de Pol brengen Jan Brokken (tekst) en Marcel Worms (piano) op zaterdag 11 november hun programma Chopin rond de Evenaar in Herberg de Pol in Diepenheim –...

  Lees het hele bericht
 • Jan Vantoortelboom en Carolijn Visser op shortlist Zeeuwse Boekenprijs

  13 oktober 2017

  Jan Vantoortelboom en Carolijn Visser zijn genomineerd voor de shortlist van de Zeeuwse Boekenprijs 2017. Vantoortelboom is genomineerd met zijn in mei verschenen roman De drager, Carolijn Visse...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda