Vriendendag Letterkundig Museum op 22 november in teken van Henk van Woerden


Het is precies 10 jaar geleden dat Henk van Woerden geheel onverwacht overleed. Hij liet een indrukwekkend en kleurrijk oeuvre na, dat nationaal en internationaal bekroond werd en nog altijd weerklank vindt. Om zijn leven te herdenken en zijn werk te vieren, wijdt het Letterkundig Museum zijn jaarlijkse Vriendendag aan de bijzondere schrijver, beeldend kunstenaar, fotograaf en muzikant. De Vriendendag vindt plaats op zondag 22 november. Niet alleen wacht u een bijzondere bijeenkomst, bovendien is het museum deze dag gratis toegankelijk.


Adriaan van Dis – voorzitter van de Vrienden van het Letterkundig Museum – gaat 22 november in gesprek met Manon Uphoff en Van Woerdens biograaf Toef Jaeger (Koning eenoog. Een migrantenverhaal; leven en werk van Henk van Woerden)over de schrijver die zichzelf ‘gastarbeider in de Nederlandse letteren’ noemde. Ook Tijs Goldschmidt en Joost Nijsen spreken over Van Woerden. Het programma wordt opgeluisterd door prachtige muziek van Trio To Trigono. Tijdens de bijzondere bijeenkomst wordt de vitrinetentoonstelling Henk van Woerden. Een gevoel van gemis geopend. De conservator die deze samenstelde, is aanwezig om nadere toelichting te geven en uw vragen te beantwoorden. De Vriendendag wordt afgesloten met een borrel.

Niet alleen is het Letterkundig Museum 22 november gratis toegankelijk, u ontvangt deze zondag ook een aardig aandenken aan deze prachtige dag. Komt u dus langs voor een kennismaking met Henk van Woerden én het Letterkundig Museum!

Praktische informatie
Datum:             Zondag 22 november 2015

Aanvang:          14.00 uur

Kosten:             Gratis
Aanmelden:       Telefonisch via 070-3339666 tijdens openingstijden van het museum

 

Meer nieuws

  • ‘Rozige maanvissen’ van Sytse Jansma is genomineerd voor de C. Buddingh’-prijs 2024

    24 april 2024

    De dichtbundel Rozige maanvissen van Sytse Jansma is genomineerd voor de C. Buddingh'-prijs 2024. De prijs wordt sinds 1988 uitgereikt door Poetry International en bekroont het beste Nederlandstalige ...

    Lees het hele bericht
  • Niña Weijers met ‘Cassandra’ winnaar van de E. de Perronprijs 2022/23.

    23 april 2024

     Niña Weijers is met Cassandra de winnaar van de E. du Perronprijs 2022/23. De E. du Perronprijs is een initiatief van de gemeente Tilburg en Tilburg University. De prijs wordt uitgereikt sinds...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights