Wat is eigenlijk gezonde voeding?
Wat is eigenlijk gezonde voeding? Radioprogramma DIT IS DE DAG stelde die vraag aan Jaap Seidell (hoogleraar Voeding en Gezondheid, VU) en Jutka Halberstadt (psycholoog-onderzoeker, VU), auteurs van het onlangs verschenen boek Het voedsellabyrint.
Luister de uitzending hier terug.
Er is veel behoefte aan informatie over hoe we gezond kunnen blijven. In het debat over waarom mensen dik of ziek worden, komt van alles aan de orde, zoals: slechte voeding is een armoedeprobleem, we betalen te weinig voor ons eten, onze kinderen weten niet meer dat melk uit een koe komt, genetische aanleg is bepalend, psychologische factoren zijn cruciaal. Het is allemaal waar, maar het is een labyrint van informatie waarin het lastig is de weg te vinden.
In Het voedsellabyrint beschrijven Jaap Seidell (hoogleraar Voeding en Gezondheid, VU) en Jutka Halberstadt (psycholoog-onderzoeker, VU) een nieuwe kijk op hoe voedsel ons en onze samenleving op een duurzame manier gezonder kan maken.
‘Dit boek is niet geschreven om je te vertellen dat wij het beter weten dan de auteurs van talloze boeken over voeding, dieten en gezondheid. Wel denken we de verwarring te kunnen verklaren, en hopelijk ook te verminderen.’